Indica publicitat
Dissabte, 11 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de febrer del 2009 | 17:03
Notícia · Societat civil

L'Audiència Provincial de Barcelona declara prescrites les penes de David de la Fornal

Barcelona · La forta mobilització popular ha tombat una nova sentència judicial esperpèntica, i finalment l'Audiència Provincial de Barcelona ha considerat prescrites les penes imposades a David Sànchez. El jove vilafranquí va ser detingut la nit de reis per uns incidents ocorreguts el 12 d'Octubre del 1998, i la jutgessa del cas, Isabel Gallardo, en va demanar l'ingrés a presó al·ludint als antecedents per insubmissió que tenia el David, tot i que aquest delicte va desaparèixer del codi penal espanyol l'any 2002.


La interlocutòria "declara extingida" la "responsabilitat criminal" del jove ja que, deixant de banda que ja s'havia demostrat que els antecedents del David per insubmissió havien estat cancel·lats anys enrera, la condemna d'un any i mig que havia d'afrontar pels fets del 1998 va ser ferma l'any 2000 i, per tant, el 2005 va deixar de ser vàlida.

Finalment, doncs, el cas ha acabat en no-res, tot i que ha fet falta una gran mobilització des de diversos col·lectius per aconseguir-ho. s un nou exemple de certes sentències que, com en el cas del Franki de Terrassa i molts d'altres, van destinades a criminalitzar i perseguir certs moviments polítics.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat