Indica publicitat
Dimecres, 19 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de febrer del 2009 | 16:52
Notícia · Societat civil

Membres de la Cup de Girona són agredits per Policia Local i Mossos

Barcelona · Aquest cap de setmana membres de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona han estat agredits verbal i físicament per agents de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, quan repartien pacíficament uns fulls informatius. La CUP de Girona va voler mostrar el seu rebuig a  la presència sistemàtica de banderes espanyoles i càntics racistes, xenòfobs i homòfobs a la graderia sud del camp del'estadi de Montilivi. L'acció però, que consistia en el repartiment de fulls informatius als simpatitzants del Girona FC, va acabar amb una actuació desproporcionada i injustificada de la policia local i els Mossos d'Esquadra, segons testimonis.


La policia local va voler impedir que es repartissin els fulletons i els activistes van defensar-se al·legant el dret d'expressió, la lliure associació i reunió a la via pública. Això va comportar l'aparició d'un furgó d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra que segons el comunicat de la CUP "amb una actitud prepotent i xulesca" els van requisar els fulls i els van obligar "amb empentes i cops" a abandonar el sector.


La tensió es va incrementar quan un agent no es va voler dirigir als activistes en català i els va insultar quan aquests li ho van demanar. La CUP lamenta i denuncia els fets en un comunicat, subratllant l'actitud antidemocràtica d'un membre concretament de la Policia Local de Girona, i referma una vegada més el seu "compromís amb els valors democràtics, la llibertat d'expressió i el país".


El departament d'Interior hauria d'estudiar els protocols d'actuació de la brigada mòbil i d'altres unitats especials i advertir a alguns dels seus comandaments que la CUP i la resta de grups de l'Esquerra Independentista mereixen el mateix respecte que qualsevol ciutadà. Són reiteratives les denuncies relatives aaquestes unitats del cos. Potser és que aquests han realitzat massa entrenaments conjunts amb la policia nacional i la guàrdia civil.    

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat