Indica publicitat
Dissabte, 4 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 26 de d'octubre del 2009 | 15:46
Notícia · Societat civil

El Bloc, única formació que surt reforçada de la crisi institucional, segons la Fundació Gadeso

Reproduïm del Tribuna Mallorca · La Fundació Gadeso, especialitzada en prendre el pols sociològic a la societat balear, ha fet públic un estudi sobre la valoració que fan els mallorquins sobre la crisi viscuda les darreres setmanes al Consell de Mallorca i al Pacte de Progrés. En l'enquesta, consultable a la web de la fundació, s'hi constata que la ciutadania valora la posició de fermesa que ha tengut el Bloc per Mallorca

en tot el moment de les negociacions, i és l'única formació que augmenta en valoració, així com el seu líder, Biel Barceló, que frega l'aprovat (un 4,7) en valoració, per davant de tots els altres líders dels partits -fins i tot d'Antich.

El Bloc també augmenta en intenció de vot, i curiosament també ho fa Unió Mallorquina, qui no sembla perdre fermesa entre el seu electorat. La intenció de vot del Partit Popular no avança ni retrocedeix, i per contra, sí que ho fa la del PSOE, a qui pareix que els votants castiguen per com han gestionat la crisi Antich i Armengol. Precisament, la presidenta del Consell de Mallorca és la segona política més mal valorada, just per damunt del president unionista, Miquel Àngel Flaquer, el pijtjor segons l'enquesta de Gadeso.

En general, els ciutadans tendeixen a pensar que la solució final a la crisi no ha estat positiva; això és així sobretot entre els votants del Bloc i del PP; una majoria d'electors, especialment entre els del Bloc, preferirien que la crisi s'hagués resolt amb un govern en minoria dels partits d'esquerres; en canvi, és evident que els d'UM estan contents amb el desenllaç de la crisi, ja que només un 19% opta per la fórmula del govern en minoria.

Així per tant, la crisi, segons Gadeso, ha passat factura sobretot a les posicions titubejants, en aquest cas, la del PSOE, mentre que les dues postures més fermes, la del Bloc i UM, cadascú en el seu àmbit ideològic, en surten prou ben parades.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat