Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de d'abril del 2011 | 18:59
Notícia · Societat civil

El 'Sí' a la independència seria majoritari si demà se celebrés un referèndum d'autodeterminació

A partir d'una enquesta a més de 5.000 persones, el Baròmetre conclou que el 34% de catalans votaria sí i el 30% apostaria pel no. Hi hauria un 23% d'indecisos, un 9% d'abstenció i el 3% de vots en blanc. El sondeig, fet entre el gener i el febrer d'aquest 2011, torna a posar de relleu la solidesa i el creixement de l'independentisme.

Gràfic del Baròmetre

Barcelona · 'Si demà se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya, vostè que votaria?'. Aquesta és la pregunta que la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura (Fundacc) ha fet a través del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura a 5.084 persones majors de 18 anys durant els mesos de gener i febrer de 2011, en ple tram final de les consultes sobre la independència que s'han realitzat a 554 municipis de Catalunya des de setembre de 2009 i que van culminar ahir a Barcelona i a 19 altres municipis.

A partir de les dades obtingudes pel Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, el 34% dels catalans votaria sí a la independència (2,1 milions de persones), el 30% votaria no a la independència (1,8 milions de persones), el 23% afirma que no sap o no contesta (1,4 milions), el 9% s'abstindria (gairebé 600.000 persones) i el 3% votaria en blanc (200.000 persones).

El 97% de les persones que afirmen que Solidaritat Catalana és el partit polític que millor defensa els seus interessos votaria sí a la independència. També hi votaria a favor el 87% dels catalans que s'identifiquen amb ERC, el 51% dels catalans que s'identifiquen amb CiU, el 33% dels que s'identifiquen amb ICV, el 26% dels que s'identifiquen amb PSC, el 13% dels que s'identifiquen amb el PP i el 12% dels que s'identifiquen amb C's. Per la seva banda, també votarien sí a la independència el 47% dels que s'identifiquen amb altres partits polítics diferents als esmentats i el 25% dels que no s'identifiquen amb cap d'ells.

El 77% de les persones que afirmen que C's és el partit polític que millor defensa els seus interessos votaria no a la independència. També hi votaria en contra el 74% dels catalans que s'identifiquen amb el PP, el 44% dels catalans que s'identifiquen amb el PSC, el 31% dels que s'identifiquen amb ICV i el 24% dels que s'identifiquen amb CiU. Per la seva banda, també votarien no a la independència el 32% dels que s'identifiquen amb altres partits polítics i el 28% dels que no s'identifiquen amb cap partit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Imatges relacionades
Indica publicitat