Indica publicitat
Dimarts, 18 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de d'abril del 2012 | 17:30
Notícia · Societat civil

En Jaume fa seixanta anys

Girona recorda la figura de Jaume Curbet, personatge clau en el model de seguretat català, qui va morir el passat mes de maig a causa d'una llarga malaltia.

Jaume Curbet

Txell Pineda · El divendres 30 de març al Casal Bisbe Cartanyà de Girona es va celebrar l'aniversari d'en Jaume Curbet, que hagués celebrat seixanta anys. Va ser un espai obert en el que la família i els amics van voler recordar la seva figura i personalitat.

Així vam poder copçar el compromís que tenia des de ben jove amb la societat i la democràcia. La seva inquietud i curiositat insaciable unida a una gran capacitat de reflexió i transcendència, que ens ha deixat en nombrosos llibres. Entre ells destaquem el darrer com sintensi dels seus darrers anys de recercai reflexió "Un món insegur. La seguretat en la societat del risc".

En Jaume Curbet va ser el primer regidor de seguretat a l'ajuntament de Girona en democràcia i com, aquest fet, el va marcar. També el podem considerar un dels inspiradors del model policial català tot i que, com bé es va recordar, el considerava incomplet al no haver acabat de dotar de plenes funcions a les policies locals. De Catalunya va anar a diferents governs i administracions aportant una visió oberta i reflexiva de la seguretat, fins arribar a Sud Amèrica, on també va brillar amb el seu treball.

Però si una cosa va quedar clara va ser que si la dimensió d'en Curbet professional ha deixat un gran llegat, el Curbet home el supera i engrandeix. Amic dels seus amics, espòs, pare, germà i fill, no he vist gaires persones que la seva dimensió humana deixi una marca tant profunda i perdurable. Està en marxa un reconeixemenet institucional que esperem que sigui un pas només en el seu record i un punt d'inici en la continuació del seu llegat. Bon aniversari Jaume.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Cultura
Demà se celebra la XXIIena edició dels Premis Nacionals President Lluís Companys
La fotografia · Política catalana
Homenatge al president Companys en el 76è aniversari del seu afusellament
La fotografia · Política catalana
Junqueras: 'La causa de la llibertat de Catalunya és indissociable de totes les causes de justícia'
Notícia · Política catalana
76 anys de l'assassinat del president Companys. Per Catalunya!
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Com es pot ser tan neci en nom de Catalunya i la justícia social
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Entre la Lliga i la FAI (4)
Crònica · Política catalana
Entre la Lliga i la FAI (3)
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Entre la Lliga i la FAI – Capítol 2
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Entre la Lliga i la FAI – Capítol 1
Indica publicitat