Indica publicitat
Dimarts, 24 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de gener del 2016 | 10:41
Opinió · Política catalana
Jaume Marfany
Filòleg

Gràcies, president. El passat, passat està..

El passat, passat està...

En menys de 24 hores, el president Mas ha sabut donar, de nou, un gir inesperat a aquest carreró sense sortida en què semblava trobar-se el procés d'independència.

Tal com va succeir el desembre de 2013 amb la pregunta de la consulta. Tal com va passar després de la prohibició de la mateixa consulta i de la posterior celebració del 9-N. Tal com va passar amb la candidatura unitària de Junts pel Sí, el president Mas s'ha tret un nou as de la màniga demostrant la seva gran capacitat d'estratega i de disposar d'una visió política a llarg termini.

La decisió d'Artur Mas frena en sec qualsevol intent de construcció d'un possible front d'esquerres per a les noves eleccions, i que hauria significat un greu perjudici per al procés d'independència"

Més enllà de la seva capacitat de renúncia al càrrec en benefici del procés i del país, la decisió del president lliga ben curt a la CUP i aconsegueix una cosa que semblava impossible: la més que indispensable estabilitat parlamentària, acompanyada d'un govern fort que, no només podrà afrontar els problemes de cada dia, sinó que podrà avançar amb decisió en el procés de transició cap a la independència. 

La decisió d'Artur Mas frena en sec qualsevol intent de construcció d'un possible front d'esquerres per a les noves eleccions, i que hauria significat un greu perjudici per al procés d'independència. A més, talla de soca-rel les possibles temptacions que hauria tingut ERC d'afegir-s'hi i liderar-lo.

Mas és més viu que mai. El procés és més viu que mai. La impressionant bufetada política que acaba d'etzibar a l'unionisme espanyol és de les que fa època"

Aquesta decisió fa que tots aquells que havien somiat en eliminar definitivament CDC del panorama polític català, es trobin ara amb un enfortiment d'aquest partit i amb un gran actiu polític, com és el d'Artur Mas, disposat a presentar una dura batalla en es primeres eleccions a la presidència i govern de la República catalana independent.

Mas és més viu que mai. El procés és més viu que mai. La impressionant bufetada política que acaba d'etzibar a l'unionisme espanyol és de les que fa època. L'Estat espanyol, immers en aquests moments en una gran crisi i inestabilitat política, es troba amb un nou escenari polític totalment inesperat i molt difícil de combatre.

Gràcies president...

El procés d'independència continua endavant amb fermesa i amb decisió. Ara necessitarem, com sempre, de la il·lusió, la força i el coratge de tothom. Aquests són els valors que ens han de permetre conservar la unitat d'acció que ens fa vèncer totes les dificultats.

L'Assemblea em va ensenyar a no mirar enrere. Em va ensenyar a mirar sempre endavant i en positiu.

El passat, passat està...

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jaume Marfany
Jaume Marfany
Filòleg
Opinió · Política catalana
Judici al procés d'independència
Opinió · Política catalana
2016: Un resum independentista
Opinió · Política
La deriva vergonyant del PSC
Opinió · Política catalana
Del somriure a la decisió i el coratge
Opinió · Política catalana
Culminar el procés
Opinió · Política catalana
Enguany més que mai. A punt!
Opinió · Política catalana
Per un procés constituent, participatiu, inclusiu i transversal
Indica publicitat