Indica publicitat
Dissabte, 4 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 13 de de juliol del 2015 | 09:05
Opinió · Política catalana
Albert Farriol
Membre del secretariat de Compromís per la Independència d'ICV

Tot buscant sumar-ne 68 "ara torno?"

Aviat serem experts en trobar totes les combinacions que porten a sumar fins a 68. Tàctiques, estratègies i enquestes es fan i desfan per trobar el màgic 68. Jo mateix, en aquest intent de sumar-ne 68, he pensat en la figura del militant d'ICV del "ara torno" :

Barcelona ·

la de l'independentista d'ICV que, amb un sentit prou arrelat de pertinença al partit, dubta de si aquesta vegada li cal "posar banyes" a la direcció i fer un préstec individual –o col·lectiu!- del seu vot al bloc clarament independentista; tot sigui per què no hi hagi dubtes de la seva contribució a l'objectiu de sumar-ne 68. (El votant independentista d'ICV, no militant, ho té clar des de la Convenció del 28 de febrer, quan ICV va deixar de comptar –per error propi i també per error interessat d'altres agents del procés- en el bloc del sobiranisme)

 

Segons l'enquesta de "La Vanguardia" del dia 12/7, només hi ha una seguretat: més enllà de si hi ha una llista independentista o tres -amb o sense president, amb o sense polítics-, els vots s'acabaran comptant en tres piles. Hi haurà el vot espanyolista-o-del-status-quo (50/52 escons), el vot que, maldestrament, ha batejat el President com del "si se puede" (22/23 escons), i el vot independentista amb una forquilla de 63/72 escons. Per tant, el desitjat 68 és possible...

 

Però l'enquesta també diu que, sigui quina sigui la llista(es) que configuri(n) el bloc de la independència, el vot independentista només arriba al voltant del 50%..., potser per sota. Compte!, amb aquest escenari quines sumes haurem de fer el dia 28S?... Doncs segurament, Sr. President, haurem de tirar del vot i de l'actitud dels parlamentaris del "Sí que es pot".

 

Per això és molt important que ICV i Procés Constituent, tibin de Podemos cap al reconeixement i l'exercici de la sobirania nacional –unilateralment expressada- de Catalunya. De fet la confluència que s'està forjant aquestes setmanes hi apunta. Ara cal que, a més, tot això quedi reflectit en la composició de la llista i que en els llocs de sortida hi hagi un nombre de diputats que representi justament –el 50%?, 10 o 11 diputats?- l'opció per una Catalunya independent. Procés Constituent, sent el germà petit de la confluència, hi té molt a dir. Pot fer de cirereta del pastís o pot fer de clau de volta. Si és clau de volta multiplicarà per molt la seva incidència en el procés cap a la república catalana.

 

I si el 28S tot acaba així, per la gent de "Compromís per la independència" d'ICV haurà valgut la pena treballar, obstinadament, en "terra de frontera"..., i no haver dit "ara torno!..".

 

Albert Farriol i Vinyes

Membre del Secretariat de COMPROMIS PER LA INDEPENDÈNCIA d'ICV

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Albert Farriol
Albert Farriol
Membre del secretariat de Compromís per la Independència d'ICV
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Indica publicitat