Indica publicitat
Dilluns, 3 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de juny del 2011 | 16:05
Opinió · Política
Ferran Pujol
Consultor

Jo no estic indignat, estic preocupat

Els fills acostumen a indignar-se amb els pares i la raó sol ser la seva manca d'informació. Aquestes actituds són freqüents quan el nen no té la perspectiva que engloba un coneixement que va més enllà del que a ell el preocupa de manera especifica.

No conèixer les conseqüències de fer allò que sembla fàcil o no acceptar la seva co-responsabilitat en el paradigma que es belluga, normalment desencadena l'enfrontament amb els pares. L'única manera de poder solucionar-ho és que el fill tingui una actitud positiva i pro-activa a assumir nous coneixements que ignorava; ha de ser conscient de la seva ignorància. Això està passant a moltes persones de la nostra societat: desconeixen la magnitud de la democràcia, les eines i, fins i tot, no volen admetre que el seu rebuig (passiu o actiu) a assumir la seva responsabilitat ha estat una de les causes que el poder públic sigui invasiu en la nostra vida. Quan el poder públic/polític ens dóna cafè per a tothom allà on hi ha l'espai de llibertat individual sempre ocasiona descontentament.

La gent som responsables en casos molt clars: augment de vots en tots els partits acusats de corrupció. Hi ha casos menys clars però igual de flagrants: pèrdua de valors com el fer complir la paraula donada, el relativisme de la veritat i la moral ètica.

Els ciutadans (en la nostra majoria) som laxes alhora de renyar a qui es "cola" en el metro, amb qui enganya - el tonto és qui ha estat enganyat-  o, per exemple, quan diferenciem el robatori de la sostracció –si tens la bossa penjada a la cadira la culpa es teva per no vigilar-la segons assegurances diverses-. No cal parlar d'altres situacions com respectar les més bàsiques normes d'educació i civisme.
No estic indignat, estic preocupat i per això he estat involucrat en política
Vulguem o no, això es reflexa a l'hora de donar el nostre vot. No ens respectem com a votants: no ens creiem que té valor, que és important i que se l'han de treballar molt. Hem de ser exigents. Som corresponsables de la situació política (i per tant social) si no votem i ens abstenim. Als Estats Units no es pot ser funcionari públic si no votes, si no t'importa la política (en el sentit grec de la paraula) no estàs qualificat per ser a l'administració pública.

Tanmateix, he de confessar que no entendré que hi hagi gent acampada (alguns fent de la protesta un modus vivendi) en plena campanya electoral, com si fossin els representants d'un malestar immens i, en canvi, no s'ha produït un augment espectacular de formacions extraparlamentàries que es van presentar amb un programa electoral de regeneració i amb persones que provenen de fora de la política professional.

A més, he tingut la sensació que molts volien copiar les manifestacions d'orient sense ser conscients que vivim a occident. Això és semblant al nen mimat que vol una altra bicicleta (i en porta 5 a la seva curta vida) perquè a fulanet li han comprat la primera.

En definitiva, jo no estic indignat, estic preocupat i per això he estat involucrat en política. En organitzacions polítiques per actuar i en associacions (ideològiques, professionals, etc.) per formar-me, informar-me i obtenir coneixement.

L'estupidesa de tot plegat és què qui llegiu això ja ho sabeu i a qui li aniria bé saber-ho no llegirà mai aquest article per debatre'l, ni segurament entrarà mai en aquesta web. Això és el que més em preocupa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Ferran Pujol
Ferran Pujol
Consultor
Opinió · Política
Reflexions de campanya
Opinió · Economia
Corredor mediterrani versus 'corredor español'
Opinió · Política
El costat fosc de la lluna
Indica publicitat