Indica publicitat
Dimecres, 21 d'agost del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de desembre del 2011 | 16:33
Opinió · Política
Miquel Sellarès
Periodista

Mas necessita anar a l'oculista Cottet

Cal llegir el llibre de Pilar Rahola sobre Artur Mas per entrendre els clarobscurs del pensament i gestió del President. Mas és un home que desconeix com fer país, com fer política, el món intel·lectual, la societat civil en lluita i que coneix menys encara els experts en mitjans de comunicació.

És en aquest darrer punt on es troba a faltar més encara la presència del "general Patton" David Madí a l'equip de Mas, una figura que li fa molta falta al President.

Artur Mas no disposa del govern dels millors sinó dels possibles, d'entre els quals hi ha, naturalment, excel·lents polítics i professionals, però també persones que, tot i els seus "currículums universitaris" mai no haurien d'haver assolit un departament de la Generalitat com a Consellers. El President Artur Mas, ell com a persona i polític, se'n surt: gaudeix d'una certa credibillitat i és hàbil i àgil en el debat. És, però, una persona sense història ni èpica, cosa que el falca com a President.

Allò més preocupant del President és que no sap escollir adequadament el seu equip"

El principal defecte d'Artur Mas que deixa astorats la majoria d'opinadors, intel·lectuals i polítics de l'oposició ─i, per què no dir-ho també, molts de la seva federació─ és la seva matusseria en l'elecció de certes persones per a llocs estratègics de l'Administració, com és l'elecció del càrrec que dirigeix els funcionaris del país, el secretari de comunicació o d'altres ─tots ells personatges procedents del PP i amb currículums personals dubtosos professionalment per al càrrec que ocupen.

Allò més preocupant del President, però, és la seva poca traça per a escollir adequadament el seu equip. Una conseqüència d'això ha estat col·locar Quico Homs de secretari general de Presidència després que aquest s'hagi cremat i desprestigiat amb l'Estatut frustrat. Una figura, la d'Homs, que, a més, gaudeix de la característica de no tenir capacitat de diàleg. Pitjor encara: és incapaç de generar complicitats i coincidències no sols en el Govern sinó en l'entorn del President, el qual manté aïllat d'una part de la societat.

Per si no n'hi havia prou, ara Artur Mas ha nomenat Agustí Colomines, director de CatDem, per a què dirigeixi el full de ruta"

Per si no n'hi havia prou, ara, per a la transició nacional ─una transició que molts, irònicament, ja anomenen depressió nacional─ Artur Mas ha nomenat Agustí Colomines, patriota, historiador i director de CatDem, perquè dirigeixi el full de ruta, sense adonar-se que aquest també té la "virtut" de Quico Homs d'ésser incapaç de generar complicitats i coincidències. Ambdós tan sols aconsegueixen lleialtats mitjançant la repartidora de càrrecs o la subvenció per a aquells a qui no se'ls aplica les retallades.

Tot plegat ha fet que corri la brama que Artur Mas necessita anar com més aviat millor a l'oculista Cottet per tal que pugui escollir millor els seus col·laboradors i s'envolti de persones que li obrin portes i no les tanquin, com fan els membres actuals del seu equip de Govern.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat