Indica publicitat
Dilluns, 29 de de novembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de desembre del 2008 | 17:15
Opinió · Seguretat

Pla de seguretat de Catalunya 2008-2012

Barcelona · El consell executiu de la Generalitat de Catalunya ha donat un pas endavant del segle XXI. Un dels molts que caldrà fer, ja que només som a mig camí. La presentació del Pla de Seguretat de Catalunya (2008-2012) que marcarà les línies estratègiques i  de planificació per als propers anys a Catalunya. Tot un encert.

 

El cos dels Mossos d'Esquadra i tota la policia de Catalunya necessitava l'impuls que els dóna aquest pla per deixar enrere els  dubtes del passat.  Aquest deixar clar que el Departament d'Interior i tot el govern té com a prioritat impulsar la presència dels Mossos d'Esquadra en els organismes policials internacionals (Europol o Interpol) per tal de millorar i intensificar la lluita contra el crim organitzat i les xarxes de tràfic de persones. Tot això en un gest ferm de  reafirmació que la nostra policia ho és en majúscules i no és auxiliar de ningú. Si de cas és col·laboradora de totes les altres forces  policials  d'igual a igual.

 

Felicito doncs al conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura . I subscric les seves paraules: "Volem ser presents allà on es prenen  decisions en l'àmbit internacional, per tal de ser més eficients en la lluita contra el crim organitzat i en les properes setmanes plantejarem al govern central solucionar aquest dèficit que tenim respecte del que diu l'Estatut".

 

Però el conseller Saura, el govern i totes aquelles persones que tenen clar un model de seguretat públic propi per a Catalunya saben que el procés serà llarg i difícil i que caldrà molta unitat política, fermesa,convicció i capacitat de risc per afrontar els objectius del pla. A més a més,  els professionals de la Policia de Catalunya  necessiten se'ls fomenti l'autoestima i veure en els seus dirigents polítics la voluntat de donar la cara per a ells. Han de sentir que tant en els èxits com en els fracassos tindran les esquenes cobertes. Això no obstant no  vol dir en cap cas tolerància en tot allò que afecti a qualsevol vulneració dels Drets Humans i les garanties democràtiques dels ciutadans. Els policies però també s'han de sentir respectats i no instrumentalitzats. Tenim els homes i les dones, professionals de la Policia de Catalunya, per fer una policia diferent i respectada per tots els ciutadans,.Cal, però que els donem el nostre suport.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat