Indica publicitat
Dissabte, 4 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de maig del 2011 | 18:12
Opinió · Seguretat
Meritxell Pineda
Enginyera tècnica

Al mestre Jaume Curbet

Ens ha deixat en Jaume Curbet, gran persona tant en el pla personal com professional. Altres glosaran la seva figura i el gran paper que ha tingut en la seguretat en general i particular a Catalunya. Però deixeu-me que avui m'acomiadi del mestre.

Mestre que fins en el darrer moment ens ha donat una lliçó de dignitat i serenitat, discreció i humilitat, que sempre l'han caracteritzat.

Ara fa unes setmanes va presentar el seu últim llibre i va organitzar unes darreres sessions amb la UOC a Girona i Barcelona. I malgrat els seus últims anys es van caracteritzar per les classes, direcció de projectes de recerca i redacció de llibres, s'ha de situar a en Jaume com un humanista de la seguretat. Dominava l'anàlisi, la reflexió, l'ensenyament o la pedagogia de forma transversal, des de la policia, els bombers fins la protecció civil. Des del propi individu, passant per les comunitats i fins al món global. Feia fàcil i entenedor situacions complexes. Feia pensar i reflexionar.  Quan volia respostes, ell em feia preguntes... Fidel al país però crític amb l'entorn.

En Jaume és el meu mestre i no n'he après prou. Jo, i molts més, hem estat els seus alumnes, i ens queda com a homenatge i bons deixebles, en cada àmbit de la seguretat on estem, mostrar que ens ha quedat quelcom d'ell, del seu bagatge, dels seus ensenyaments.

Seguirem treballant, humilment, per a la seguretat del nostre país, amb sentit autocrític i rigorós, i en anys la seva figura seguirà essent la nostra roca de Tànios.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Meritxell Pineda
Meritxell Pineda
Enginyera tècnica
Indica publicitat