Divendres, 27 de març del 2015 | 20:01
 ·
Notícia
Tribuna.cat, de vacances fins al dia 7 d'abril
Des de l'associació Tribuna Catalana, editora de Tribuna.cat, suspenem l'edició diària durant aquesta setmana i fins al 7 d'abril. Per tal d'estimular la lectura i l'anàlisi política durant aquestes vacances, des de Tribuna.cat us hem preparat el número especial que teniu en pantalla.
Opinió
El referèndum que ens van prohibir i que farem el 27S
Quim Torra
Director del Born Centre Cultural
Tornem als orígens de tot plegat. Per què nosaltres? Per què ara? Si apleguéssim els conceptes que ens han portat fins aquí, potser podríem resumir-los així: 1. Agonia i extenuació del projecte autonomista, derivat en un regionalisme encaixista amb Espanya, avui en mans de l'establishment i els lobbys econòmics. 2. Urgència per frenar la residualitat, i la desaparició, a la que el país es veuria abocat si no hi ha un canvi que li permeti disposar dels recursos que ell mateix genera. 
Editorial
Qui s'està desinflant?
L'unionisme, els poderosos i els seus mitjans de comunicació afins venen a tort i a dret que el sobiranisme "es desinfla". Ho repeteixen una i altra vegada sense arguments ni consideració.
Opinió
Vencerem!
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La plataforma Construïm acaba de fer públic un manifest que es proposa ressuscitar la "tercera via". Per no esperar inútilment un miracle cal recordar el contundent article de Suso de Toro, Catalunya? Derrotada (diari ARA, 20/3/2015).
Opinió
El cost de la independència
Fèlix Martí
President Honorari de Linguapax Internacional
El caire festiu de les espectaculars manifestacions a favor de la independència que ha protagonitzat la societat catalana pot emmascarar la naturalesa conflictiva d'un procés que és percebut a Espanya com una agressió inacceptable.
Opinió
Per quan vingui un altre 10
Josep-Lluís Carod-Rovira
Polític i escriptor
El 9 de novembre passat va ser l'expressió democràtica i pacífica d'una voluntat de ser, un gest d'afirmació nacional sense precedents en la nostra història, que culminava així la dinàmica iniciada els darrers anys, encapçalada pel dinamisme generós del poble català i la transversalitat dels seus moviments socials.
Opinió
Respecte a la democràcia
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Si observem com han transcorregut políticament els segles XIX i XX veiem que la violència i les guerres han estat el pas previ a una certa pau i a una certa aplicació de la democràcia a Europa.
 ·
Entrevista
"En aquests moments, el que més s'assemblaria a un model confederal és la Unió Europea"
Antoni Castellà
Secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat
Nascut a Barcelona el 1970, Antoni Castellà és des del gener del 2011 secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat. Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses, professor a Esade, ha treballat en el sector privat alhora que ha anat ocupant responsabilitats polítiques a Unió Democràtica de Catalunya, on hi milita des de fa més de vint anys. La seva afició per aixecar torres humanes (és membre dels Castellers de Vilafranca) el deu haver ajudat a formar equips amb visió estratègica.
 ·
La fotografia
Homenatge al General Moragues amb motiu dels 300 anys de la seva mort
Amb motiu de la Commemoració del III Centenari de l'esquarterament del General Moragues, la ciutat de Barcelona retrà homenatge a l'heroi militar els propers 27, 28 i 29 de març.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Internet: una estructura d'estat?
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
El moment polític que viu el país és àlgid. Estem immersos en una etapa històrica. Ens trobem al davant d'un procés polític de canvi. En aquesta tessitura, apareixen diferents conceptes i aspectes transcendentals per al nostre avenir.
Opinió
Un full de ruta per ser majoria
Carles Mundó (@CarlesMundo)
Advocat
En aquestes alçades del procés, sense haver arribat encara al moment decisiu, és molt bona notícia que els partidaris de convertir Catalunya en un Estat independent es mantinguin en el 45%, segons el CEO.
Opinió
KMPK! On ètica i moral esdevenen sobiranes
David Basora
Economista
"Nivell ètic: "Tinc present la màxima o regla d'or: "No facis als altres el que no vulguis que et facin a tu". Nivell moral: "Rebutjo robar la calculadora d'un company de classe fins i tot sabent que ningú em veu"". (www.xtec.cat)
Opinió · Política
Assessors d'ERC: un primer pas positiu?
Miquel Sellarès
Periodista
Els acords Mas-Junqueras es van complint amb perfil baix però van endavant, i a més sembla que el full de ruta entre CDC i ERC està llest. Les estructures d'Estat caminen amb un endarreriment impressionant.
Opinió
Velocitat de creuer
Raül Romeva
Dr. en Relacions Internacionals i escriptor
Tothom és conscient, crec, que el moment que estem vivint és singular. Hi ha qui el viu amb entusiasme i excitació, d'altres amb passiva preocupació, no falten els qui dubten, i per descomptat trobem, i trobarem sempre, qui l'afronta amb amargor i recança.
 ·
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí