Dijous, 9 de abril del 2015 | 19:17
Opinió · Societat civil
12 d'abril: fent camí cap a la independència
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
El proper diumenge 12 d'abril, a Lleida, l'ANC celebrarà la seva III Assemblea General. Han passat ja tres anys des d'aquell mes de març de 2012 al Palau Sant Jordi quan vam constituir oficialment l'Assemblea. Tres anys en que hem fet un llarg, ràpid i productiu recorregut. L'Assemblea va néixer el 2012 en el marc d'una Catalunya autonòmica que tenia com a principal objectiu obtenir un pacte fiscal amb l'Estat espanyol.

Crònica · Informe SIC
Gran ofensiva de l'Estat: 'todo por la patria'
La desesperació demostrada ahir pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i mostrada també en dies anteriors pel president del Govern Mariano Rajoy i per alguns dels seus ministres demostren una vegada més que no entenen o no volen entendre allò que passa a Catalunya, el procés de transició i menys encara: el canvi de xip que s'ha fet a bona part de la societat catalana. Una societat que s'ha desarrelat del projecte espanyol i que marxa cap a un esdevenidor de projecte propi i europeu.
Opinió
Venim, si tu hi vas
Isidre Palmada
Professor
La feina continua i aquest 30 de març Convergència i Esquerra s'han compromès a declarar la independència. L'endemà del 27S el Parlament aprovarà solemnement "la transició" pacífica i democràtica. Un calendari de mesures.
 ·
Notícia
A l'amic i company Xavier Vinader
El company Xavier Vinader va ser per a mi un amic i un company amb el qual hi vaig compartir moltes accions durant la transició democràtica i a qui vaig admirar per la seva fermesa per construir una premsa democràtica que informés la ciutadania de manera documentada sobre les temàtiques que ningú no s'atrevia a informar.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Els 10 pecats del fonamentalista Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz, el ministre catòlic oficial del Govern espanyol, ha passat per Catalunya Ràdio. Aquesta emissora comet els pecats del sobiranisme català i del sectarisme, segons el sobiranisme espanyol de PP, Podemos, C's i similars.
 ·
Crònica · Seguretat
Èxit dels Mossos contra el gihadisme i miserable declaració del Ministre de l'Interior
En primer lloc, des del CEEC volem felicitar el servei del cos de Mossos d'Esquadra, les seves diferents unitats i, molt particularment, les unitats d'informació que en una llarga i dificultosa operació han aconseguit desarticular una organització gihadista que projectava atemptar contra la pau pública i la seguretat ciutadana.
 ·
Recull de premsa
Espada: "Apel·lar al compliment de les lleis que estan destruint el català o asfixiant el país és suïcida"
"Costa d'entendre que Iniciativa doni l'esquena a un procés de revolució ciutadana i a l'instrument transformador més poderós que tenim per assolir un major grau de justícia social i de democratització".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "¿Participaran, alguns nuclis d'esquerra, en el procés català o ja són massa conservadors per fer-ho?"
"Prefereixen confiar la redempció democràtica i l'oportunitat del progrés a l'estat espanyol en el qual, un dia, el seus antecessors es van voler infiltrar".
Opinió
Duran i l'error Cambó
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
Any 1930. Ha caigut la dictadura del general Primo de Rivera. La monarquia d'Alfons XIII, besavi de l'actual monarca, travessa una crisi decisiva. El rei, desacreditat pel seu suport al militar dimitit, viu rosegat pel dubte.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí