Friday, 20 de May del 2011 | 18:50
 ·
Crònica · Madrid
La spanishrevolution i Rosa Díez
Una pregunta sobrevola la legítima acampada reivindicativa a la madrilenya Puerta del Sol: i si deriva en un moviment espanyolista? No seria res estrany. Hi ha qui pot tenir la temptació de replegar-se contra una crisi global i apostar per tesis nacionalistes espanyoles. Com a símptoma, la petició creixent d'una nova llei electoral.
 ·
Crònica · Anàlisi política
#spanishrevolution o #catalanrevolution?
Marc Sanjaume
Politòleg
El moviment sorgit de les manifestacions del 15M organitzades via internet per Democràcia Real Ja! va camí de convertir-se en una revolta significativa a tot l'Estat i potser també a Europa.
Editorial · País Valencià
El 22-M, a votar i a sumar-se a les mobilitzacions
Hi ha un cert desengany cap a la nostra classe política i les seves organitzacions, i és bo que hi hagi una reacció critica, però sense perdre el dret individual més important que tenim: el dret a votar i canviar les coses.
Opinió
Democràcia real ja
Xavier Serrahima
Escriptor
Junt amb la gran manifestació del 10-J de l'any passat (per protesta per la sentència del TC espanyol que acabava de desvirtuar l'Estatut) i les recents consultes sobiranistes, sens dubte l'acampada de "Democràcia real ja" és el més gran esdeveniment que s'ha produït al nostre país en molt de temps.
 ·
Crònica · Política
Acaba la campanya, comença la partida
De menys a més, així ha evolucionat una campanya que, tot i les tendències, deixa un escenari força obert: escombrarà CiU a places històriques del PSC? Començarà a remuntar ERC? Fins on arribarà l'avenç electoral de la CUP?
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
El domini .cat supera les 50.000 pàgines web registrades
En la passada Diada de Sant Jordi, el domini .cat va celebrar els cinc anys des de l'autorització de la seva creació a la xarxa Internet. Ara, una nova fita ha coronat la presència de la llengua catalana a Internet: aquesta setmana s'han sobrepassat els 50.000 dominis .cat a la xarxa.
 ·
Notícia · Societat civil
"M'identifico amb els espanyols, per això sóc independentista"
El filòsof Xavier Rubert de Ventós, un dels primers federalistes que es va passar a l'independentisme en veure la impossibilitat d'aconseguir un estat espanyol plurinacional, afirma que "l'enfrontament és crònic, indissoluble".
 ·
Notícia · País Valencià
Vint personalitats del País Valencià demanen el vot per Compromís
L'ecosistema polític instal·lat al País Valencià, enrarit de lluny per la corrupció, la destrucció de les expressions de la cultura i la llengua pròpies per part de les administracions públiques i les manipulacions informatives de la televisió del territori, està fregant el límits de paciència de la societat.
 ·
Recull de premsa · País Valencià
Martí Domínguez: "L'única salvació de la cultura catalana al País Valencià provindrà d'una Catalunya sobirana"
Domínguez, escriptor i editor de Mètode, només ha arguït una condició: "Això donant per fet que, un cop lliures, els catalans no s'obliden de nosaltres, els valencians".
 ·
Recull de premsa · Política
E. Folch: "Espero que Hereu i Trias pensin primer en Barcelona i després en els seus interessos"
L'editor Ernest Folch ha alertat del perill que el Partit Popular s'instal·li al consistori barceloní: "M'és igual qui guanyi. Però està en joc evitar un desastre majúscul. Perquè sí, pot venir el PP".
 ·
Notícia · Seguretat
El Govern deixa entreveure que no desallotjarà els indignats si no s'altera l'ordre públic
Després de conèixer la decisió de la Junta Electoral Central, el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha comparegut per assegurar que garantiran el normal desenvolupament de la jornada electoral.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí