Dimecres, 22 de juliol del 2015 | 12:46
 ·
Crònica · Política catalana
"Romeva, l'home fort de Merkel a Catalunya" ―o de com ICV escriurà la història
Ivan Mambrillas
Ni el sever proverbi xinès en què el savi assenyala la lluna i l'idiota li mira el dit no es fa adequadament càrrec de l'estrabisme valoratiu amb què els fills reblanits del PSUC observen l'excepcionalitat del 27-S.
Opinió · Política catalana
Ara ja toca!
Carme Arenas
Filòloga i presidenta del PEN Català i de Linguapax Internacional
Sempre hem sabut que el procés d'independència al qual ens enfrontàvem no seria planer, que ens trobaríem amb tota mena de dificultats. El que no ens esperàvem és que algunes dificultats grosses vinguessin de part de qui n'era al capdavant.

 ·
Notícia
Quim Torra, nou president d'Ã’mnium Cultural
La Junta Nacional d'Òmnium Cultural escull Quim  Torra com a nou president de la entitat. Torra ha estat escollit després de la renúncia de Muriel Casals a la presidència per presentar-se a les eleccions del proper 27-S. Torra serà president fins que se celebrin unes eleccions abans de final d'any.

 ·
La fotografia
16.618 inscrits a la 'Via Lliure' en 24 hores
Un dia després de presentar la pàgina web milers de ciutadans responen a la crida i reserven el seu lloc a la Meridiana. S'espera que la  setmana vinent es posin a la venda els packs de la 'Via Lliure'.
 ·
Recull de premsa
Forcadell: "En grans moments de la història la força de la gent fa avançar els pobles i per fer-ho cal desobeir la legalitat"
En un article al Punt Avui l'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell, fa una crida a votar per la candidatura  de Junts pel Sí de la que ella mateixa en  formarà part com a número dos.
 ·
Recull de premsa
Matas:"Preparats per al 27-S?"
En un article al País el Catedràtic de Ciència Política de la UB, Jordi Matas Dalmases fa una radiografia dels resultats de les últimes eleccions municipals a Catalunya i conclou que "les formacions polítiques independentistes en el seu conjunt van conseguir millors resultats que l'any 2011.
 ·
Crònica · Política catalana
República catalana
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
A les eleccions del 27 de setembre hi haurà tres llistes que portaran la República Catalana en el seu programa (entitats sobiranistes, CUP i Catalunya si que es pot) i obtindran més de dos terços dels vots i dels escons, segons les enquestes. Els partits constitucionalistes (PP, PSOE, C's i UDC) només sumaran plegats un terç dels vots.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
"Cryptolocker": segrest de dades
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
Les empreses privades, però també públiques, cada cop són més conscients de la importància de la seguretat en l'anomenat ciberespai. A través d'internet, els "hackers" (els pirates informàtics) poden accedir a dades, a informació confidencial que es troba emmagatzemada en els sistemes informàtics d'empreses i organismes.
Opinió · Política catalana
Qüestions que encara estan a l'aire
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
1.- Les esquerres i les dretes, d'una banda, i la reclamació del dret a la independència, de l'altra, continua tenint un tractament conflictiu que no s'entén si fem servir un mínim de lògica. Els programes de les dretes i de les esquerres són realment diferents, tot i que en aquest moment,
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí