Dilluns, 21 de setembre del 2015 | 08:44
Opinió
La llei i la democràcia
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
L'argument fonamental dels contraris al procés cap a la independència de Catalunya és el de respecte a la llei. Fem un breu repàs històric de com ha respectat la llei l'Estat Espanyol.

Opinió · Política
Catalunya i la Unió Europea
Marc Costa
Advocat i politòleg

Les lamentables paraules del portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, en el sentit de que si Catalunya s'independitza quedaria fora de la UE han tingut una clara voluntat d'influir sobre el procés que estem vivint avui en dia, a partir de les constants pressions del govern espanyol sobre aquest organisme.

Opinió · Política
Estats quid pro quo
Marc Gafarot
Investigador del CIDOB
Un "I scratch your back and you scratch mine" o quelcom de similar li devia dir el president dels EUA Barack Obama al Rei Felip V (de Catalunya) durant la visita d'aquest darrer a la Casa Blanca. Pels no iniciats es tracta de l'expressió equivalent del famós quid pro quo llatí: un intercanvi de favors entre homes d'estat.

 ·
Recull de premsa
Ferran Requejo: "L'esquerra i la independència"
Aquest article publicat per La Vanguardia, va dirigit segons l'autor "als electors d'esquerres que senten recel a votar les candidatures favorables a la independència de Catalunya com a via de progrés en els àmbits socioeconòmic, polític, cultural i internacional".
 ·
Recull de premsa
Toni Soler: "Només vots"
En el seu article al diari Ara, Toni Soler, opina que la gent a Catalunya valora molt el poder del seu vot i "a qualsevol ciutadà d'aquest país li resultarà molt desagradable votar amb la sensació que s'ha deixat espantar per les amenaces o les pressions de les elits que dominen totes les palanques del poder".

 ·
L'acudit
Per Puyal
Opinió · Política catalana
Davant l'urna
Isidre Palmada
Professor
El sistema democràtic es fonamenta en la deliberació personal. Un home un vot. Un vot secret, lliure i incondicionat. Estic convençut que molts se'n serviran. Quan sentin la gravetat del moment, aproximats al seu acte, canviaran el vot. Els simpatitzants del PSC, dels "Sí que es pot–podem", dels d'Unió, etc.que senten el catalanisme

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí