Dimecres, 25 de novembre del 2015 | 13:15
Opinió · Política catalana
Sense presses
Fèlix Martí
President Honorari de Linguapax Internacional
Algunes de les dificultats per continuar el Procés les provoquem nosaltres mateixos. No hem llegit amb prou serenitat els resultats de les eleccions del 27 de setembre. Tenim la majoria d'escons al parlament però va ser precipitat aprovar una declaració que hauria tingut sentit si disposéssim d'una majoria més àmplia i ideològicament coherent.
Opinió · Política catalana
Si us plau, sentit d'Estat
Jaume Marfany
Filòleg
Sabíem que passaria. Sabíem que el primer atac contundent de l'Estat espanyol contra el procés d'independència es produiria a través de les finances de la Generalitat. Les "condicions especials" que el govern de l'Estat imposa per prestar diners del fons de liquidat autonòmic (FLA)
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Dinamitar CDC o el pujolisme?
A CDC les aigües estan mogudes, i molt. Per la discussió sobre la manera de portar el full de ruta cap a la independència, per les negociacions amb la CUP, sobre com esquivar l'ofensiva de l'Estat i el Poder Judicial pels suposats casos de corrupció...
 ·
Crònica · Seguretat
Poden les FAE substituir els francesos a l'Àfrica?
Polèmica al Ministeri de Defensa davant la possibilitat que les FAE substitueixin les forces franceses al Nord d'Àfrica.D'uns dies ençà, hi ha una polèmica a Madrid arran d'un article de portada del diari El País que anunciava que el ministre de Defensa i la seva Junta
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Carod-Rovira: "El desafiament nacionalista [espanyol]"
En aquest article, Josep-Lluís Carod-Rovira opina que "el desafiament nacionalista contra la democràcia, els seus valors i els seus fonaments, ha augmentat de volum, aquests darrers anys, fins a límits eixordadors".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Demòcrates de Catalunya: "Un nou partit per a un nou país"
En aquest article, signat per Toni Castellà, Titon Laïlla i Núria de Gispert, la formació Demòcrates de Catalunya defensa que cal "bastir el nou estat des de la col·laboració i la sobirania de cadascun dels partits".
 ·
Crònica · Euskal Herria
El concert econòmic i Arnaldo Otegi marquen el futur
Hi ha dos afers que estan trasbalsant la política basca, que s'havia convertit en una bassa d'oli, en la que la societat basca es dedicava a curar-se les ferides de la violència i l'enfrontament de la seva pròpia societat durant els últims quaranta anys.

Opinió · Política catalana
Ja n'hi ha prou! Exigim un pacte.
Miquel Sellarès
Periodista
No sé si la nostra classe política és prou conscient del grau d'emprenyada general de la bona gent sobiranista del nostre país, que després de promoure i encapçalar la revolució democràtica i nacional d'aquests darrers anys veu com frenen el procés interessos de classe, personalistes i/o polítics dels partits.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí