Divendres, 27 de novembre del 2015 | 14:08
Opinió · Política catalana
Les esquerres catalanes no entenen la independència?
Ignasi Faura
Advocat
IN-INDE-INDEPENDÈNCA ha estat el crit del poble al carrer i el resultat de l'expressió ciutadana a la consulta del 9N de 2015. Independència és l'acció democràtica de separar-nos de l'estat espanyol i construir

Opinió · Política catalana
El salari de la por
Carme Arenas
Filòloga i presidenta del PEN Català i de Linguapax Internacional
L'any 1950  l'escriptor de Montpeller Henri Girard, literàriament conegut com a Georges Arnaud, va publicar una novel·la que duia per títol El salari de la por, que va ser duta al cinema dos anys després per Henri-Georges Clouzot i protagonitzada per Yves Montand.
 ·
Notícia · Política
La policia hauria ofert impunitat als Pujol a canvi d'aturar el procés
Aquest és l'oferiment que assegura Josep Pujol li va fer el comissari de la Policia Nacional José Villarejo en una trobada el febrer del 2014 "Si col·laboreu contra la independència, tot això s'acabarà aviat"
 ·
Recull de premsa
Rufián:" Per dignitat, prou xantatge"
En un article al Punt Avui el candidat d'ERC a  les properes eleccions, Gabriel Rufián, es mostra indignat amb el govern espanyol "El Ministeri d'Hisenda d'Espanya utilitza el fons de liquiditat autonòmica, que ni és un fons ni de liquiditat, com un instrument de xantatge a unes comunitats que anomena "autònomes" tot i que clarament no les hi considera".
Opinió · Política catalana
La resposta a la castració química de Catalunya
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La intervenció de facto de la Generalitat per la via econòmica i la multa de 400.000 euros a Òmnium i l'ANC mostren l'agressiva reacció del Regne d'Espanya davant la victòria electoral dels partidaris de la República Catalana.
Opinió · Política catalana
Si us plau, sentit d'Estat
Jaume Marfany
Filòleg
Sabíem que passaria. Sabíem que el primer atac contundent de l'Estat espanyol contra el procés d'independència es produiria a través de les finances de la Generalitat. Les "condicions especials" que el govern de l'Estat imposa per prestar diners del fons de liquidat autonòmic (FLA)
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí