Divendres, 22 de gener del 2016 | 18:09
Opinió · Política catalana
El procés
Isidre Palmada
Professor
El 27 de desembre a Sabadell La CUP es va partir en dues meitats. Meitats simètriques. La CUP rural i la metropolitana, la del procés i la de l'anti-procés, la independentista i la comunista. Després, dia 3 de gener, en el consell polític ampliat, 

Opinió · Política catalana
Un procés constituent per a un nou país
Jaume Marfany
Filòleg
"S'ha de començar a activar ja el procés, que no és un procés governamental, no és un procés parlamentari; ja hi haurà un punt en què això entrarà en la vida del Parlament, ara és un procés de la societat civil, en què s'han de posar en sintonia i coordinació gent de procedències diverses que tingui ganes de participar, de dir com vull que sigui la constitució del meu país,

 ·
La fotografia · Societat civil
El 30 de gener, acte per demostrar la unitat, la força i la determinació de l'independentisme
El dissabte de la setmana que ve (30 de gener) l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitza un acte a la Fira de Cornellà (19.00 – 21.00) per presentar les línies de treball que s'obren per a la societat civil durant aquests 18 mesos intensos i emocionants que ens esperen en els quals construirem una nova República més justa i democràtica.
 ·
Notícia · Comunicació
El Govern reestructura Presidència separant comunicació i difusió
El Govern ha acordat  la reestructuració de diversos departaments, entre els quals el de Presidència. Així, la que  fins ara era la Secretaria de Comunicació ha quedat dividida en dos. Per una banda, la Secretaria de Difusió i Atenció Ciutadana, per a la qual s'ha nomenat Jordi Vilajoana com a responsable, i la Secretaria de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació que dirigirà Miquel Martín i Gamisans.
 ·
Notícia · Política
Forcadell rep el cònsol general dels EUA a Barcelona
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell,  ha rebut  en audiència el cònsol general dels Estats Units d'Amèrica, Marcos Mandojana, i el cònsol per a afers polítics i administratius, Adam Smith.

 ·
Crònica · Afers religiosos
El periodista Puigdemont entre col·legues convidat per Omella

L'arquebisbe Joan Josep Omella podria convidar al periodista i president Carles Puigdemont a la festivitat de sant Francesc de Sales, patró de periodistes i comunicadors. És un suggeriment.

 ·
Crònica · Política
No regalaràs la ruptura
Ivan Mambrillas
Que els obrers no tenen pàtria mai no ha estat un enunciat prescriptiu (de la mena "els obrers no han de ser lleials a cap nació"), sinó descriptiu ("en l'actual estat de coses, l'estat-pàtria no pertany als obrers, sinó a les classes propietàries).

Opinió · Política catalana
Benvingut, president Puigdemont. El Govern (2)
Miquel Sellarès
President de Tribuna Catalana

El Govern del president Puigdemont és un govern que ell accepta però que no ha decidit. I això em fa pensar que pot ser en alguns departaments un Govern breu. Format, evidentment, per persones valentes –ara no es tracta dels millors, que finalment van resultar els possibles-,

 ·
Recull de premsa · Política
Culla: "Amb el desafiament català passa com amb la realitat: que la llences per la porta, i torna per la finestra"
En un article al País l'historiador Joan B. Culla contradiu a aquells que després del 27-S van donar per finiquitat el "procés" català ja que afirma "que només una visió reduccionista i miop de la realitat politicosocial a Catalunya pot circumscriure el desafiament a l'existència d'un camp polític independentista que té el suport d'una mica menys de la meitat de l'electorat".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Torra: "El procés ha mort, visca la preindependència!"
En un article al Punt Avui el periodista Quim Torra reflexiona al voltant de la nova etapa política que encara Catalunya en la que afirma hem deixat enrere el procés per entrar a l'etapa de la "preindependència". Una etapa "inèdita, sí, sense manual d'instruccions" afegeix i de la que creu cal plantejar-se "algunes qüestions indefugibles:"
 ·
Crònica · Seguretat
Canviarà el seu equip el conseller Jordi Jané?

Jordi Jané arribà al Departament d'Interior com a home de confiança del president Artur Mas i era considerat un conseller provisional per cobrir una etapa breu fins a les eleccions. De moment la seva tasca ha estat correcta i ha desenvolupat principalment la seva dèria pel trànsit, gràcies al fet de ser-ne un especialista polític al Congrés de Diputats.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí