Divendres, 26 de febrer del 2016 | 15:23
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Reiniciar i reactivar l'ANC
En els darrers anys el Col·lectiu Joan Crexell ha donat el seu suport explícit a l'ANC, Òmnium Cultural i a l'AMI perquè els considera les punta de llança de la societat civil mobilitzada que ha fet possible  la gran revolució social, democràtica i nacional en la que està immersa la societat catalana en el seu camí cap a la independència.
Opinió · Política
"L'Estat contra la democràcia"
Anna Arqué
Portaveu de l'International Commission of European Citizens (ICEC)
Avishai Margalit introdueix un terme molt interessant al voltant de les concepcions relacionals entre estat i democràcia i és el de la "societat decent" que el filòsof defineix com "aquella societat que des de les institucions no humilïa a la gent". L'estat espanyol imperant a Catalunya com a hereu natural d'una conquesta amb la que funcionaris i militars castellans ocuparen les institucions catalanes ara fa tres segles, ha perfilat i perfila, amb els seus inacabables greuges institucionals,
 ·
Notícia · Política
Els funcionaris podran actuar amb total llibertat durant el procés d'independència
Aquesta almenys és la conclusió de l'informe que s'ha presentat avui sobre les possibles implicacions jurídiques pels treballadors públics.Experts de l'Assemblea Nacional Catalana han presentat un detallat i rigorós informe sobre les implicacions jurídiques dels treballadors públics a l'hora d'executar les instruccions dels seus comandaments, del Govern de la Generalitat o del Parlament de Catalunya.
 ·
Notícia · Llengua
La Generalitat no modificarà la seva política lingüística
La Generalitat assegura que la sentència del TSJC que anul·la el català com a llengua obligatòria de comunicació del personal de l'administració no farà modificar la seva política lingüística. Alemnys això ha assegurat avui a Catalunya Ràdio la  directora general de Política Lingüística del govern, Ester Franquesa.

 ·
Notícia · Cultura
Gràcia enceta el seu mes més "verd" amb una nova edició de la Verdinada
La 9ª edició de la Verdinada comença la setmana vinent. Un mes de març dedicat íntegrament al medi ambient amb una vintena llarga de propostes de tot tipus: excursions, xerrades, tallers, passejades, visites, mercats d'intercanvi, nits d'astronomia i, fins i tot, una miniverdinada dedicada als menuts, la novetat d'enguany. Fins a quinze entitats hi participen.
 ·
Recull de premsa · Història
Quim Torra: "El Born i la nació"
En un article al Punt Avui el periodista Quim Torra fa esment a la polèmica que envolta el centre cultural del  Born i  l'anunci de l'Ajuntament on indicava que volia "ampliar els seus objectius "amb una línia nova i rica de recerca i programació dels processos socials en els quals es crea la memòria històrica". Al respecte  Torra considera que " el Born és clau clau en la història de Catalunya,
 ·
Recull de premsa · Economia
Miret: "Endeutament i independència"
En un article a la Vanguardia l'economista Pere Miret rebat a aquells que "a partir d'anàlisis gens rigoroses" afirmen que una Catalunya independet no seria viable pel  gran endeutament públic que hauria d'assumir. Així, Miret es pregunta  "quina seria la xifra del deute públic del nou Estat català? La resposta és: depèn" i ho explica:
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí