Dilluns, 7 de març del 2016 | 12:56
Opinió · Política catalana
Estructures de resistència
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
S'ha iniciat la "fase penal" del procés vers la independència. Ha començat amb l'admissió a tràmit del recurs del govern espanyol contra la creació al nostre Parlament de la comissió d'estudi del Procés Constituent per part del Tribunal Constitucional. El primer pas va ser la imputació del President de la Generalitat, la vicepresidenta i una consellera per l'organització de la consulta del 9 de novembre de 2014.

Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Comunicació: Un pas endavant
Miquel Sellarès
Periodista
Escric aquestes lletres amb gran satisfacció. I per què us preguntareu?. Doncs perquè  durant els últims cinc anys i tot i els excel·lents professionals amb els que compten els nostres mitjans de comunicació s'havien produït una sèrie de nomenaments en el si

 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Notícia · Euskal Herria
Otegi fa una crida a obrir un segon front a l'Estat com més aviat millor
Només quatre dies després de la seva posada en llibertat el l'ider de l'esquerra abertzale,Arnaldo Otegi, ha protagonitzat un multitudinari acte al Velòdrom d'Anoeta de Sant Sebastià davant de milers de persones. L'expectació era màxima per sentir el secretari general de Sortu després de sis anys i mig de presó al que aquest s'ha referit afirmant que  "La presó et dóna temps per saber com lluitar millor contra l'enemic".
 ·
La fotografia · Societat civil
240 persones i més de 30 entitats i organitzacions participen en l'acte de presentació del projecte de la Convenció Constituent
REINICIA Catalunya ha presentat aquest cap de setmanai, davant de prop de 250 persones i de més de 30 entitats i organitzacions, al Paranimf de la Facultat de Medicina de la UB,. el seu projecte de Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya (CCCC).
 ·
Notícia · Societat civil
L'ANC i la Comissió de la Dignitat homenatgen la Memòria de Terence MacSwiney
Coincidint amb el Centenari de l'Aixecament de Pasqua que va donar l'impuls final al Procés d'independència d'Irlanda i al posicionament del Wilson sobre l'autodeterminació dels pobles, la Comissió de la Dignitat i l'ANC van retre dissabte un homenatge a MacSwiney amb l'ofrena d'una corona de llorer a l'heroi irlandès.
 ·
Recull de premsa · Política
Joan B. Culla: "La nosa"
En un article al diari ara l'historiador J. B Culla afirma que"Des de fa cent trenta o cent cinquanta anys, la qüestió catalana —l'especificitat econòmico-social, cultural i política de Catalunya, i les reivindicacions que se'n deriven— ha estat, en la política espanyola, moltes coses: un maldecap o, en el millor dels casos, una realitat de formes difícils a la qual calia trobar-li "l'encaix".
 ·
Recull de premsa · Euskal Herria
Portabella: "El velòdrom, onze anys i mig després, es quedava petit per a tots els qui volien escoltar l'antic pres 8719600510"
En un article al Punt Avui el periodista David Portabella fa un repàs de l'acte que va protagonitzar Arnaldo Otegi  sota el lema "'Ara, el poble. Ara, la pau'" a Anoeta el 14 de novembre de 2004 i qe va començar amb un "Benvinguts a un acte il·legal d'un partit il·legal amb un portaveu il·legal" per posteriorment
Opinió · Societat civil
L'ANC 2016-2017
Jaume Marfany
Filòleg
Som a dos, tres mesos màxim de les eleccions al Secretariat Nacional (SN) de l'ANC. Un any passa ràpid i, en el cas dels mandats de l'Assemblea, sembla passar més ràpid encara.Dins dels àmbits propis, i també en els pròxims a l'ANC, ja es comencen a 

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí