Dilluns, 11 de abril del 2016 | 13:15
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Entre la Lliga i la FAI – Capítol 2
Les eleccions espanyoles van ser una contesa electoral llastada per l'enfrontament a mata-degolla entre CDC i CUP per a la investidura, un enfrontament de tints iconoclastes i escassa substància. Aleshores, CDC i ERC van concórrer en solitari per la senzilla raó que, en el moment de prendre la decisió,
 ·
L'acudit
L'acudit
Opinió · Política catalana
Sortir de la il·legalitat
Isidre Palmada
Professor
Tothom se'n fot del compromís electoral de JxSí. Madrid en fa befa. La CUP no se'n fia. És endemés, pensen, una basa propagandística de primer ordre, amb molta declaració i prou. Els de JxSí no passaran d'aquí, diuen. Els tremolaran les cames. I de fet, no sembla que ni el Parlament ni el Govern es preparin per a cometre "una il·legalitat".

 ·
La fotografia · Política catalana
ERC celebra la festa de la República
Esquerra Republicana de Catalunya ha celebrat la Festa de la República al Parc de la Ciutadella de Barcelona. A l'acte hi han assistit unes 2000 persones que han pogut escoltar entre altres les intervencions d'Oriol Junqueras, Marta Rovira i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.
 ·
Crònica · Política catalana
Construir el PSUC del segle XXI
L'onzena assemblea nacional d'ICV celebrada a les Cotxeres de Sants ratifica la confluència amb el nou partit que impulsa Ada Colau amb Ernest Urtasun, Marta Ribas i David Cid al capdavant de la formació ecosocialista.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Torra: "Per aconseguir la independència, ens caldrà superar l'actual fase de protesta per passar a la de la no cooperació amb l'Estat"
En un article al Punt Avui  l'escriptor i editor, Quim Torra afirma que "Culminar la preindependència –la fase d'execució del procés en què ara mateix ens trobem– exigeix que es produeixin totes les condicions perquè es provoqui una tempesta política perfecta".
Opinió · Llengua
Manifest Koiné, una pedra a la sabata
Jaume Marfany
Filòleg
Ja fa unes setmanes, un amic que pertany al grup Koiné em va proposar de signar el manifest "Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent", que finalment es va presentar
Opinió · Seguretat
Deixeu en pau a la Policia de Catalunya!
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya
La CUP que aquests dies ha engegat la campanya "sense por" que es mereix tot el meu respecte i el meu suport perquè és una evidència que no aconseguirem la independència sense la desobediència i en el seu moment la ruptura, per molt negociada que aquesta sigui.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí