Dimarts, 10 de maig del 2016 | 13:52
Opinió · Política catalana
Els altres
Miquel Strubell
Sociolingüista
Els altres no respecten la llei i l'estat de dret. Nosaltres sí que la respectem, sempre, escrupolosament. Els altres són nazis, excloents i intolerants. Nosaltres som demòcrates (de tota la vida!), dialogants i, a més, respectem la llei de Godwin.

Opinió · Política
Mentrestant, què?
Josep Poca
Escriptor
Potser com mai s'ha posat de moda aquest adverbi "mentrestant". El sento a tort i dret en els pronunciaments dels polítics, en els comentaris dels tertulians, en les propostes de futur del govern i de l'oposició, 
 ·
Notícia · Política catalana
En Comú Podem capta part del vot sobiranista del 27-S a les generals
Segons la darrera enquesta del CEO, un de cada cinc votants de llistes independentistes el 27-S van optar per En Comú Podem a les generals, contribuint així a la victòria de la llista encapçalada per Xavier Domènech i al bon resultat de Podemos a nivell estatal.

Opinió · Política
Pròleg del llibre "La construcció d'una nació"
Anna Arqué
Portaveu de l'International Commission of European Citizens (ICEC)

El concepte d'independència al s.XX es normalitza a Catalunya com una aposta col·lectiva i positiva d'autodeterminació popular gràcies la "Consulta sobre la Independència" que s'inicia al 2009 a Arenys de Munt i acaba a Barcelona al 2011.

 ·
Crònica · Política
Majoria independentista A Escòcia
Marc Gafarot
Especialista en temes de Seguretat i Política Internacional
Els unionistes  a Gran Bretanya ja fa temps que es refereixen burlescament i alhora pesarosa, a Escòcia com a one-party nation (el país d'un sol partit);  i, de fet, si tenim presents el resultats d'aquestes eleccions, l'evolució política del país continua essent rotundament favorable pels nacionalistes de l'SNP i per la seva creuada davant del "centralisme de Westminster i dels partits d'aquesta obediència",
 ·
Crònica · Seguretat
Negociacions en temps electorals
El ministre de l'Interior, Jordi Fernández Díaz, i el conseller d'Interior, Jordi Jané, s'han reunit i han escenificat  un suposat acord positiu,  electoralment parlant,  per a ambdues parts. Així, doncs,  en el si dels cercles ben informats en  qüestions de seguretat catalanes  hi ha un cert escepticisme envers aquests  suposats acords  que s'han realitzat en un marc preelectoral,
 ·
Notícia · Seguretat
Xerrada de Miquel Sellarès, president del CEEC per a l'ANC
Dins el cicle de xerrades Cap al Procés constituent, que organitza l'ANC de Sant Andreu, el proper dijous, 12 de maig, a les 19,30h a la plaça Orfila, Miquel Sellarès, president del CEEC i exdirector general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat, exposarà la seva opinió sobre la seguretat nacional en el marc de la República catalana.

 ·
Recull de premsa · Política
Porta: "A Catalunya caldria consensuar, en primer lloc, una estratègia dels partidaris de resoldre el marc institucional propi"
En el seu article Singularitats polítiques, publicat a El Punt Avui, Jordi Porta, creu que l'Estat espanyol està en crisi i que hem iniciat un procés de revisió democràtica que, de moment només s'ha traduït en l'aparició de nous partits.

 ·
Recull de premsa · Política
Aragay: "L'important és com mana -amb quina legitimitat i quines maneres- i a favor de qui i de què. A l'ANC i arreu"
En un article al diari Ara el periodista, Ignasi Aragay,  afirma que "La informació política clàssica passa per tot allò que té a veure amb les lluites intestines dins dels partits, les faccions en un govern, el repartiment de càrrecs, els pactes, els discursos i la ideologia".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí