Dilluns, 6 de juny del 2016 | 13:41
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
La fotografia · General
Milers de persones es manifesten a Barcelona en defensa de l'Ebre
Unes 15.000 persones s'han manifestat aquest diumenge pel centre de Barcelona en Defensa e l'Ebre i contra el nou Pla Hidrològic Nacional impulsat pel govern en funcions del PP.
 ·
Notícia · Política catalana
Puigdemont: "El 2017 la independència haurà entrat en una fase irreversible. Per decisió ciutadana i democràtica"
En una entrevista al País el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirma que "Jo no sóc president de la Generalitat per Convergència, sinò per Junts pel Sí. Hem estat explícits sobre les fites. El peix al cove és una figura aliena a la nova cultura política catalana. No hi ha retòrica per retòrica. Anem de debò"
 ·
Crònica · Nació Digital
Importants "think tanks" europeus veuen molt probable la independència catalana
A Àustria es prenen molt seriosament el procés sobiranista. L'acte celebrat a Salzburg el 25 de maig sota el títol "El camí de Catalunya dins d'Europa", organitzat per l'IRE (Institut de les Regions d'Europa), influent laboratori d'idees austríac, junt amb la delegació de la Generalitat a Viena, que dirigeix Adam Casals, ha tingut un ampli ressò en els mitjans de comunicació d'aquell país.
Opinió · Política catalana
Respostes clares i ràpides a les necessitats del món local
Mercè Conesa
Presidenta de la Diputació de Barcelona
La raó de ser de la Diputació de Barcelona no és altra que estar sempre al costat del món local, ja siguin els ajuntaments o els consells comarcals. I en aquests moments, ser útils als governs locals suposa ajudar-los en aquells aspectes més sensibles i urgents
 ·
Notícia · Política catalana
Germà Gordó apostaria ara per posposar el congrés de CDC
En una entrevista amb l'ACN, l' exconseller i impulsor de Nova Convergència, Germà Gordó, s'ha mostrat partidari de revisar si fora bo ajornar el proper congrés de CDC per la proximitat d'aquest amb les eleccions del 26-J. Argumenta Gordó que  molta gent que li ha  expressat els seus dubtes sobre el calendari i
 ·
Notícia · Llengua
La CAL lliura els Premis Joan Coromines 2016
Aquest cap de setmana s'ha celebrat l'acte d'entrega dels Premis Joan Coromines 2016, el reconeixement que la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, atorga des de l'any 2002 a persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació.

 ·
Recull de premsa · Política catalana
Barnils: "Aquí ens estimbarem si per arribar a la independència primer hem de fer un 27-S bis i després votar una Constitució nova"
En un article a Vilaweb el periodista Andreu Barnils afirma "President, la solució per arribar a la independència és convocar un referèndum unilateral d'independència. Tota la resta, separa i divideix. Diria que és evident".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Culla: "Legionaris a vèncer"
En un article a El País, l'historiador Joan B. Culla, opina que si la manifestació legionària de fa uns dies a Barcelona hagués estat de signe contrari, "l'escàndol mediàtic i polític hauria durat setmanes, Ciutadans, el PP i fins i tot potser el PSC haurien demanat explicacions".

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí