Dimarts, 7 de juny del 2016 | 15:31
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
CDC i ERC el 26-J
El 26-J hi ha unes eleccions que no són les nostres, però que, a la vegada, poden condicionar - i molt- el futur del Procés. Com ja hem dit altres vegades, el Col·lectiu Joan Crexell creu que una victòria de les forces progressistes a l'Estat suposaria una frenada i una dilatació d'anys per al Procés, doncs les propostes d'una reforma constitucional impossible i d'altres promeses en referència a la llengua i a la cultura no serien més que un intent de desmobilitzar la majoria social sobiranista.
Opinió · Política
Confiança
Miquel Strubell
Sociolingüista
A la politica, com en molts altres àmbits de la vida col·lectiva, la confiança és clau. L'intercanvi comercial requereix confiança. El compromís de parella requereix confiança. Qualsevol pacte, acord o promesa (ni que digui escrit amb un tovalló!) requereix confiança. I el sistema polític requereix confiança. Fins i tot un règim dictatorial pot subsistir si inspira confiança.
 ·
Notícia · Política catalana
Junqueras:"Nosaltres som independentistes des de sempre, i no renunciarem als nostres objectius, ni ara ni mai, siguin quines siguin les dificultats"
El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, assegura que "La ciutadania ens ha mandatat portar aquest país fins a la independència. És evident que és la primera
 ·
Notícia · Euskal Herria
Una trentena de municipis del País Basc han celebrat consultes per la independència
Aquest diumenge  trenta-quatre municipis bascs han celebrat consultes populars en el que es preguntava  a la gent "Si volien ser ciutadans d'un estat basc?". La consulta l'ha organitzat la Plataforma Gure Esku Dago que es defineix ella mateixa com una iniciativa plural i participativa que treballa  pel dret a decidir del poble basc.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Xirgu: "Estem a punt de donar la raó a Aznar en allò que ja ho espatllarem tots solets"
En un article al Punt Avui el periodista Xevi Xirgu afirma respecte el debat dels pressupostos de la Generalitat  "amb JxSí per un costat i amb una CUP que ara resulta que torna a estar dividida (la imatge d'aquell suposat empat a 1.515 costa d'esborrar), ens movem ara entre el silenci i la perplexitat"
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Julià de Jòdar: "L'independentisme: ¿bastió o ariet?"
En un article a l'Ara Julià de Jòdar afirma que "L'autonomia és morta i enterrada. L'Estat ens escanya a l'espera que ens rostim en la nostra pròpia salsa" i  així les coses ens diu  "Qui pretengui separar-se d'un estat per fundar-ne un de propi haurà de trencar amb els marcs mentals i materials que el subordinen a l'altre, l'haurà de desobeir políticament, jurídicament, moralment... i econòmicament".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí