Dilluns, 20 de juny del 2016 | 13:48
Opinió · Política catalana
Referèndum? Mentre esperem l'ANC...
Jaume Marfany
Filòleg i vicepresident de la CAL
L'Assemblea Nacional Catalana ha decidit consultar els seus associats quina és la seva opinió sobre un referèndum d'independència. L'objectiu de l'ANC és que aquest referèndum serveixi per avançar definitivament fins a la proclamació de la República Catalana, recuperant la iniciativa política de la majoria independentista i finalitzant, d'aquesta manera, el procés d'independència.

Opinió · Política catalana
Maig del 68, juny del 2016
Jordi Porta
No pretenc afirmar que la historia es repeteix, sobretot tenint en compte que em referiré a dos moviments socialment diferents i viscuts en dos països amb moments històrics ben particulars, però no he pogut evitar de comparar alguns aspectes que vaig viure personalment a París el 1968 amb el que està passant ara a Catalunya.

 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
La fotografia · Política catalana
Un debat de tràmit
Un debat, quan es fa per pur tràmit i tot el peix ja està venut, és difícil de comentar, i més quan els participants tenien el nivell que tenien. Hi va haver milers i milers de catalans que es van abstenir de seguir aquest debat, del tot previsible. 300.000 persones és una bona xifra de share, però denota la manca d'interès.
 ·
Crònica · Informe SIC
Crispació i expectació a les clavegueres davant el 26-J
Una gran crispació i emprenyament s'està estenent entre tots els "xiringuitos" creats per les clavegueres de l'estat per derrotar el sobiranisme. Prova d'això són diverses declaracions que han pogut recollir diversos membres del SIC per part d'integrants d'algunes d'aquestes organitzacions: "La plata arriba en compte gotes i ens comencen a exigir resultats"

 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Quico Homs, un perill per a Convergència i per al Procés
Desconcert és la paraula més utilitzada pels aparells locals de campanya de  CDC molt acostumats a treballar en comú en el marc de Junts pel Sí  i en la idea de sumar una majoria social per la independència una vegada s'ha materialitzat que Homs seria de nou el cap de llista convergent.

 ·
Notícia · Llengua
L'ús del català a la justícia cau fins al 8,4 %
S'accentua la davallada de l'ús del català a la justícia, que cau per desè any consecutiu. Segons les dades recollides pel Departament de Justícia, durant el 2015 només s'ha dictat en català el 8,4 % de les sentències. El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha denunciat que l'ús del català va "de mal en pitjor" i ha qualificat les últimes dades d'"alarmants".
 ·
Notícia · Política
Junqueras: "Hem nascut per guanyar i vivim per guanyar perquè estem farts de perdre"
El president dEsquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest divendres a Igualada que hem nascut per guanyar i vivim per guanyar perquè estem farts de perdre. Ha estat en l'acte central de campanya a l'Anoia, que ha omplert la plaça de l'Ajuntament d'Igualada amb més de 500 persones. Junqueras també ha contestat  les declaracions de Francesc  Homs
 ·
Recull de premsa · Política
Sellarès: "Cal el vot sobiranista el 26-J?"
En un article al Punt Avui Miquel Sellarès reflexiona sobre el delicat moment que atravessa el Procés a Catalunya i sobre la  necessitat d'anar a votar el proper 26-J "Però el 26-J, cal anar a votar? Francament, jo respecto els que creguin que s'estarà millor a la platja o a la muntanya i que els espanyols ja s'ho faran, però jo tinc molta paciència i aniré a votar"
 ·
Recull de premsa · Política
Soler: "Però els altres són tan grotescos"
En un article al diari Ara Toni Soler afirma que "En el desolador panorama polític espanyol, la gent de Podem és la que té una idea de l'Estat més respectuosa amb la plurinacionalitat, més responsable en la gestió de les tensions territorials, més comprensiva amb les aspiracions catalanes".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí