Divendres, 8 de juliol del 2016 | 19:00
Opinió · Política catalana
Necessitem una nova CDC?
Miquel Sellarès
Fundador de CDC
Poques vegades, escric com un dels fundadors de CDC i avui ho faig sense cap tipus de ressentiment ni esperit miserable vers Jordi Pujol i menys encara vers un espai polític i d'una certa manera d'ésser de la bona gent sobiranista que ha estat i encara és,en gran part, la columna vertebral del gran gir cap a la independència que ha viscut Catalunya juntament amb els republicans creadors de l'independentisme modern i la seva estratègia.

Opinió · Política catalana
Proclamació d'Independència, Referèndum i Moció de confiança
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els tres mesos del debat d'investidura posteriors al 27/S i la devolució dels pressupostos han portat la situació al límit. A la moció de confiança del mes de setembre es decidirà el futur de la marxa vers la independència. Només hi haurà tres opcions:

 ·
Notícia · Política catalana
Sabrià: ‘"La millor resposta a les agressions del TC i l’'Estat és culminar el procés cap a la independència’"
Després de conèixer la nova sentència del Tribunal Constitucional (TC) que suspèn les estructures d’estat, Esquerra Republicana ha reiterat  que cada nova agressió de l’'Estat envers Catalunya reforça la necessitat de continuar treballant en la construcció de la República Catalana, ja que dins de l'’Estat espanyol és totalment inviable qualsevol canvi.
Opinió · Política catalana
Espanya i dues esquerres catalanes
Xavier Godàs
Sociòleg i alcalde de Vilassar de Dalt
La singularitat cultural d'Espanya és la seva capacitat per conduir-se plàcidament cap a la seva pròpia ruptura. Els resultats electorals del 26J confirmen l'hegemonia d'un tarannà polític que blinda una idea d'Espanya inflexible,
 ·
Crònica · Afers religiosos
El Papa condemna muntatges "diabòlics" com els de Fernández Díaz
Els muntatges organitzats per Jorge Fernández Diaz, ministre de les sinistres clavegueres de l'estat, per tergiversar la realitat en contra dels adversaris polítics, són durament condemnats pel Papa Francesc.
Opinió · Política catalana
11S/2016: El procés es reactiva
Pere Pugès
Cofundador de l’ANC
Esperem que no passi el que més d'un veu com a inevitable i amb el 26J s'hagi tancat aquest llarg període electoral. Com que quasi tot té el seu cantó positiu, potser ens calia un any llarg de respir, per tornar a acumular energies i poder emprendre la recta final, després de més de
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Pugès: "Res canvia... ni canviarà!"
En un article al Punt Avui el cofundador de l'ANC, Pere Pugès, afirma que les eleccions del 26-J han servit per una cosa  "res canvia a Espanya" i que "res canviarà". Així, per a Pugès "La conclusió, no per òbvia, perd importància: Espanya està fracturada en dos grans blocs, irreconciliables, i que sorgeixin nous partits és anecdòtic, sense cap transcendència real sobre aquesta realitat immòbil".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Terradellas: "La Convergència del segle XXI Un projecte per mantenir l'hegemonia política i liderar el país"
En un article a la Vanguardia Víctor Tarradellas afirma que "La raó de ser del naixement del projecte polític de Convergència era assolir una Catalunya rica i plena al servei de les persones que hi viuen". Però que no obstant això "En els darrers 20 anys, diguem-ho sense embuts, s'ha generat una percepció social sobre el nostre projecte
Opinió · Política catalana
Proclamació d'Independència, Referèndum i Mandat democràtic
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Com pot aconseguir el Parlament de Catalunya la convocatòria d'un referèndum sobre la independència que sigui vinculant per a l'Estat espanyol i la comunitat internacional? Aquesta és la pregunta clau que els promotors actuals del RUI o del RI no saben ni poden respondre.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí