Wednesday, 13 de July del 2011 | 19:42
 ·
Entrevista · Societat civil
"A Catalunya falta el coratge dels qui tenen el poder econòmic"
Muriel Casals
Presidenta d'Òmnium Cultural
Òmnium Cultural ha celebrat el 50è aniversari prenent per complet les regnes del sudoku català. En un context de perpetu estira-i-arronsa polític amb l'estat, amb mobilitzacions de la societat cada cop més freqüents, amb la crisi a sobre i amb amenaces a la cultura pròpia -ja cristal·litzades a les Illes i el País Valencià-, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, s'ha imposat amb fermesa. Independència és la paraula clau per cloure aquesta etapa de tensió inguarible: independència política, fiscal i cultural.
 ·
Crònica · Política catalana
Balanç del curs 2010-2011: El sobiranisme continua marcant l'agenda política
Roger Buch
Politòleg
El  curs polític anterior a l'actual (2009-2010) va començar Arenys de Munt i va acabar al Passeig de Gràcia. El sobiranisme civil, amb l'organització de les diferents onades de consultes i la manifestació massiva va aconseguir mantenir l' independentisme a l'agenda política catalana durant molts mesos.
 · Mercedes Alonso (PP) s'ha estrenat a l'alcaldia d'Elx espanyolitzant les avingudes de la ciutat i eliminant monòlits incòmodes.
Mercedes Alonso (PP) s'ha estrenat a l'alcaldia d'Elx espanyolitzant les avingudes de la ciutat i eliminant monòlits incòmodes.
Crònica · País Valencià
Elx retorna al franquisme
Després de fer-se amb el feu socialista d'Elx per majoria absoluta, la nova alcaldessa del PP ha iniciat una peculiar creuada a la ciutat: canviar de nom l'avinguda del País Valencià pel de Comunitat Valenciana, retirar un monòlit en record de "la Pasionaria" o posar a una avinguda el nom del darrer alcalde franquista de la ciutat, en són alguns dels exemples.
Opinió · Política
Què haurien fet Cambó i Macià?
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Què haurien fet Francesc Cambó i Francesc Macià davant de la sentència contra l'Estatut? Els partits polítics catalans han continuat la rutina política com si la sentència no hagués existit.
 ·
Crònica · Unió europea
L'embolic del corredor mediterrani
Xavier Ferrer
Economista i politòleg
Fa tres mesos va tenir lloc a la seu de la Comissió i Parlament Europeus a Barcelona una conferència-debat sobre el corredor mediterrani, en el que hi varen participar experts en la matèria i també eurodiputats.
 ·
Crònica · Política
De l'alta política i de l''apartheid' lingüístic del PP
Ivan Mambrillas
La pluralitat no és intrínsicament bona, com sostenen reblanides teories post, ni l'exclusió de l'altre és, necessàriament, un gest políticament reaccionari, si l'altre i ─posem per cas─ el fatxa, o l'epígon del fatxa, són la mateixa persona.
 ·
Notícia · Euskal Herria
Urkullu afirma que la marca Espanya perjudica Euskadi
El president del PNB ho justifica fent referència a la crisi del deute i l'actual situació de l'estat.
 ·
Notícia · Euskal Herria
ETA ratifica la seva disposició a "profunditzar" en el camí emprès
L'organització armada diu en un comunicat que "Euskal Herria ha guanyat la batalla política i ideològica de la il·legalització".
 ·
Crònica · Internacional
La nova generació de polítics alemanys integra la diversitat
Toni Reig
Periodista
En uns moments en què els mercats fan trontollar tota l'Europa del Sud, Alemanya apareix com la gran potència econòmica europea, la única capaç de decidir sobre el futur de l'euro. Aquesta força econòmica, que comporta una enorme influència política, va acompanyada per una renovació dels lideratges polítics.
 ·
Recull de premsa · Política
T. Soler: "L'objecció fiscal és una opció resistencialista, prepolítica, i està condemnada al fracàs"
"La lluita contra l'espoli fiscal l'ha d'encapçalar la Generalitat" ha sentenciat l'historiador Toni Soler a un article publicat al diari Ara en el qual es refereix a les propostes d'Òmnium Cultural fetes a la societat civil.
 ·
Recull de premsa · Societat civil
A. Bosch: "En l'escenari que tenim, polític i associatiu, no sobra la gent com tu, que combina coratge i seny"
Bosch ha comentat sobre la presidenta d'Òmnium que la seva combinació de coratge i seny és una "barreja infreqüent, que cal aprofitar i que és un regal del destí".
Enquesta · Societat civil
Què en penses del full de ruta d'Òmnium?
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí