Dilluns, 2 de gener del 2017 | 15:05
Opinió · Internacional
La via turca?
Fèlix Martí
Filòsof
S'ha acabat l'any 2016 amb la consolidació d'uns poders globals que auguren temps difícils. En l'escenari polític els grans protagonistes seran el president Putin, líder que utilitza la violència sense cap escrúpol per aconseguir els seus objectius imperials, el president  xinès Xi Jinping,
Opinió · Política catalana
2016: Un resum independentista
Jaume Marfany
Filòleg
Arribades aquestes dates, són tradicionals els resums de l'any. Així que, des de la modèstia i la total subjectivitat, ofereixo a qui el vulgui llegir els meus records independentistes del 2016.

Opinió · Política
El reial discurs de l'immobilisme pur i dur
Humbert Roma
Periodista
Per si ho havíem oblidat, i tot i que TV3 –per sort dels soferts televidents catalans que la seguim– va relegar el missatge al canal 3/24, el Regne d'Espanya té autocoronat un rei-emperador que cada Nadal se'ns dirigeix als seus súbdits –de grat o per força– per recordar-nos qui mana aquí.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Pascal: "El Partit Demòcrata, la remor que creix"
En un article a l'Ara la coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català Marta Pascal i és diputada al Parlament de Catalunya afirma que "Arranquem l'any de la culminació del procés. Una societat catalana en transformació ha consolidat un ampli espai de ciutadans sobiranistes que creiem fermament que
 ·
Entrevista · Política catalana
Tresserras: "Aquest 2017 això farà un tomb cap a una banda o l'altra; no veig que allargant-ho millorin gaire les nostres oportunitats"
Joan Manuel Tresserras
Exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació
En una entrevista al Punt Joan Manuel Tresserras  afirma que "l'Estat juga i juga molt fort. I l'Estat són recursos, serveis d'intel·ligències, Brunete mediàtica, molts dels principals mitjans de comunicació que actuen des de Catalunya, per terra, mar i aire, l'Estat és intoxicació a través de les xarxes digitals.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
López Bofill: "El moment més difícil potser serà quan la ciutadania que s'ha manifestat de forma massiva els darrers onzes de setembre entengui que no n'hi ha prou de sortir al carrer un cop a l'any"
En un article al Punt Avui el professor de Dret de la UPF, Hector López Bofill, afirma que "El referèndum és probable que no se celebri però això serà un èxit per a l'independentisme. I ho serà perquè desvetllarà (ja ho està fent)
Opinió · Política catalana
Congrés internacional: "Avenços recents en soscavar el procés d'independència de Catalunya"
Miquel Strubell
Sociolingüista
Ha despertat un cert interès acadèmic l'anunci del congrés internacional RAUCIP 2017, "Recent Advances in Undermining Catalonia's Independence Process", 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí