Thursday, 1 de September del 2011 | 19:01
 ·
Crònica · Política catalana
Barrera i la Constitució. Contra la legalitat, legitimitat democràtica
Roger Buch
Politòleg
A finals del franquisme i durant la transició, l'independentisme era minoritari a la societat catalana. Així, quan va arribar la Constitució, per molts va suposar una porta oberta  a la democràcia i a l'autogovern. Oposar-s'hi era anar contra el corrent majoritari esperançat en la nova etapa i acabar amb el franquisme.
Crònica · Política catalana
Junqueras posa a prova el seu lideratge, Ridao es desespera
Oriol Junqueras serà president d'ERC sense baixar de l'autocar. Serà l'únic candidat que el dia 17 de setembre se sotmetrà a la consideració de la militància per ser nou líder de l'octogenària formació republicana. El mateix passarà amb Marta Rovira, que forma tàndem amb ell per a la secretaria general.
 ·
Crònica · Euskal Herria
Quan el PSOE defensava l'autodeterminació (I)
La reforma constitucional "express", forçada pels mercats a causa de la crisi econòmica, ha tingut un efecte col·lateral no desitjat per als seus impulsors, el PSOE i el PP: el dret a decidir s'ha tornat a fer present en el debat polític.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Plaers i desplaers d'un independentista maliciós
Ivan Mambrillas
En el curs d'una conversa amb una fallera de Burjassot, referir-se als Països Catalans amb aplom, com si fossin un estat reconegut per l'ONU, com si tinguessin la solidesa ontològica de la pica d'Estats ─o, encara millor, fer-ho tot al llarg d'un diàleg amb un d'aquests mestretites del catalanisme que s'agraden de dir que Joan Fuster estava equivocat.
 ·
Crònica · Política
Revelacions inèdites sobre les maniobres del Govern espanyol contra l'Església catalana
A diferència dels polítics, no és gens usual que un bisbe o alt responsable eclesial publiqui les seves memòries i faci revelacions realment significatives. Ho va fer el cardenal Tarancón en les seves Confesiones i ara ho acaba de fer José María Cirarda.
 ·
Notícia · Política
"És sospitós que Rubalcaba s'adoni ara que les diputacions no serveixen per a res"
El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha considerat "sospitós" que el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, "s'adoni ara que les diputacions no serveixen per a res", just quan al PSOE en presideix molt poques: un total de set a tot l'estat.
 ·
Recull de premsa
Germà Capdevila: "Duran hauria de prendre consciència del poder que pot tenir si planta cara de veritat"
El periodista Germà Capdevila creu que l'actitud dels diputats de CiU al Congrés, negant-se a votar la tramitació de la reforma de la Constitució, va "provocar una gran sorpresa a Madrid", ja que si hi ha quelcom que pot desconcertar les Espanyes "és que Duran i Lleida planti cara".
 ·
Recull de premsa · Política
Salvador Cardús: "El procés antiautonomista es va encetar fa temps"
El sociòleg analitza l'acord signat entre el PSOE i el PP per reforma la Constitució espanyola: "Es tracta sobretot d'una exhibició de la força i la voluntat antiautonomista que, en una perspectiva electoral, interessa mostrat als dos partits majoritaris".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí