Friday, 2 de September del 2011 | 19:41
Crònica · Madrid
A Madrid és l'hora de l'independentisme
El xou de la política espanyola, en ebullició constant, només acaba de començar. La surrealista reforma exprés de la Constitució és la punta de l'iceberg del caos polític que apareixerà després de les eleccions de la tardor. Agafin-se fort, que la tempesta tot just treu el nas per l'horitzó, Monegros enllà.
Editorial
La llengua és innegociable, és "casus belli"
El TSJC ha donat dos mesos per acabar amb la immersió lingüística en una única llengua nacional, la qual cosa immpossibilita que Catalunya sigui un sol poble amb cohesió i capacitat d'integració nacional.
 ·
Crònica · Anàlisi política
Ruptura constitucional
Marc Sanjaume
Politòleg
PP i PSOE han reblat el clau de la reforma exprés de la Constitució al Congrés dels Diputats i ho han fet només amb el suport d'UPN. Així doncs, s'ha confirmat allò que Ridao va titllar ahir de cacicada, una reforma bipartidista que ha exclòs l'oposició i els nacionalistes bascos i catalans.
 ·
Notícia · Política
Estocada mortal del català a les aules: la valencianització de Catalunya
I després del temporal... continua la tempesta. Allà on no hi ha hagut mai respecte pel dret de decidir i per la diversitat de llengües i cultures, sempre hi preval una nació per sobre de l'altra.
 ·
Crònica · Illes Balears
Un(s) govern(s) molt a la dreta
Passats els cent dies de la constitució dels nous executius del PP al Govern, el Consell i l'Ajuntament de Palma, es pot fer ja un primer balanç de la seva gestió. Cal partir d'un fet que no escapa a ningú: ens trobam enmig d'una greu crisi econòmica que condiciona els ingressos de les institucions.
 ·
Crònica · País Valencià
Fabra agrada
Feia dos anys i mig que el president de la Generalitat Valenciana no es reunia amb els síndics de l'oposició. En aquella ocasió, la trobada que Francisco Camps va establir amb el socialista Jorge Alarte i el tàndem de Compromís conformat per Enric Morera i Mònica Oltra (amb Marga Sanz, la portaveu d'Esquerra Unida, un grup aleshores no adscrit) no va satisfer les expectatives dels tres portaveus.
 ·
Crònica · Internacional
Turquia: el govern islamista restitueix bens confiscats als no musulmans
Toni Reig
Periodista
L'actual Turquia costa d'entendre. De moment, el govern islamista turc acaba de promulgar un decret pel qual els bens confiscats als grecortodoxes, armenis i jueus seran restituïts. Això vol dir que els islamistes retornen el que va confiscar l'Estat turc laic als no musulmans.
 ·
Recull de premsa · Política
Pello Urizar: "El PNB sap que la seva iniciativa sobre el dret a decidir no té recorregut"
El secretari general d'EA reitera, en una entrevista a Deia, la seva oferta al PNB per formar una coalició electoral el 20-N, però alhora es mostra crític amb la proposta del partit d'Urkullu d'incloure el dret d'autodeterminació en la reforma constitucional.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí