Friday, 23 de September del 2011 | 19:21
 ·
Crònica · Madrid
El 'pinyol' de Mariano fa botifarra a l'extrema dreta
Insípid, incolor i inodor. Així vol ser el nou Mariano Rajoy, l'home que té a la punta dels dits la victòria electoral del 20 de novembre a Espanya. El líder del PP ha començat una campanya per netejar la seva imatge dretana i espanyolista per a no molestar ningú.
 ·
Crònica · Anàlisi política
Ulls grossos a Madrid?
La pressió de Madrid pel compliment dels objectius de dèficit sembla ser que ha afluixat aquesta setmana, el Govern dóna per fet que no tindrà problemes malgrat doblar el dèficit pressupostari previst. La Generalitat tancaria el 2011 amb un dèficit del 2,6%, exactament dues vegades el que requeria la Moncloa.
Opinió · Internacional
El veí no vol
Fèlix Martí
Expresident de L'Opinió Catalana
Des de fa molts anys els palestins aspiren al seu ple reconeixement internacional i volen ser membres de ple dret de les Nacions Unides. L'estat d'Israel, el seu veí, fa tot el possible per impedir-ho.
Opinió · Política
El símptoma Chacón
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
L'èxit de la iniciativa #twitterencatala de fa uns dies va fer possible una interessant reflexió d'un bon amic i periodista. Em deia que potser ens calia anar amb compte a l'hora de viciar-nos excessivament en respostes puntuals –per majoritàries i necessàries que siguin- i posar l'accent en la necessitat d'actituds quotidianes coherents i tossudes.
 ·
Notícia · Societat civil
Escola Valenciana denuncia l'estratègia de "bloqueig" de l'ensenyament en valencià
L'entitat afirma que per primera vegada des del 1983 han disminuït percentualment les matricules en valencià. "La Conselleria d'Educació imposa l'ensenyament vehicular en castellà en quasi el 60% de centres valencians, i això ho fa sabent que [...] genera alumnes monolingües".
 ·
Notícia · Societat civil
Joaquim Maria Puyal: "Si perdéssim la llengua, seria responsabilitat nostra"
El periodista rememora amb paraules i sons el seu "festeig" amb Barcelona en el pregó de la Mercè [veure vídeo], i afirma que "si els catalans anem junts, som imbatibles. Per tant, quan l'objectiu comú s'ho mereix, sempre cal superar les diferències".
 ·
Notícia · Política
L'Ajuntament de Barcelona aprova una declaració institucional a favor de la immersió lingüística
L'atac ideològic i irracional a la immersió lingüística ha fet reaccionar el consistori barceloní, que aquesta setmana ha fet pública una declaració institucional recolzada per tots els grups (a excepció del PP) en defensa de la immersió lingüística.
 ·
Notícia · Societat civil
Neix una plataforma d'entitats per defensar la continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca
S'ha presentat aquest matí a Palma, des d'on els seus representants han defensat la tasca del mitjà i han desmuntat els arguments plantejats pel PP per justificar-ne el tancament.

 ·
Notícia · Internacional
El Regne Unit indemnitzarà els familiars de les víctimes del Bloody Sunday
Fa un any, una comissió d'investigació va titllar "d'injustificable" l'actuació de l'exèrcit britànic el 30 de gener del 1972. 13 manifestants irlandesos, totalment desarmats, van morir aquell 'diumenge sagnant'.
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"Cal una imperiosa recatalanització que permeti a aquesta nació tenir una cadira pròpia"
En un moment de màxima intensitat en el debat sobre el futur de Catalunya, un dels científics més rellevants del nostre país reflexiona sobre els condicionants sociològics, culturals i polítics que històricament han conformat el poble català.
 ·
Recull de premsa · Política
Junqueras/Rovira: "L'estat persegueix i empresona els autors d'un pas ferm i valent cap a la normalització política"
"Si això és tot el que podem esperar de l'Estat espanyol, cal preguntar-se quin interès tenim, catalans i bascos, en continuar formant part d'Espanya".
 ·
Recull de premsa · Política
S. Gordillo: "Tard o d'hora, guanyarà l'opció Oriol Pujol i caldrà obrir el ventall de pactes"
"L'Oriol Pujol pragmàtic, però també l'incòmode amb els pactes enverinats del PP, ha mogut peça per apropar posicions a la nova ERC i a un PSC necessitat de centralitat política".
 ·
TribunaTV · Societat civil
Pregó de Joaquim Maria Puyal en les festes de la Mercè
"Si els catalans anem junts, som imbatibles"
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí