Friday, 30 de September del 2011 | 19:56
Opinió · Política
Catalunya no és Grècia!
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
En el debat de política general el President de la Generalitat hauria d'haver proclamat ben alt que Catalunya no ha viscut, ni viu, per sobre de les seves possibilitats, com han fet Grècia i altres països de la perifèria d'Europa.  Al Parlament de Catalunya calia manifestar que Catalunya viu per sota del que correspon a la seva capacitat productiva a causa de l'espoliació fiscal.
 ·
Crònica · Madrid
Bono: "La identitat (dels altres) no és essencial"
El sector més espanyolista del PSOE colla Alfredo Pérez Rubalcaba perquè no faci concessions a CiU. Temen un retorn a l'esquema felipista dels anys noranta i comencen a proclamar, sense manies, que cal obrir una nova etapa marcada pels pactes entre socialistes i conservadors.
 ·
Entrevista · Esport i Ciutadania
"Hi ha forat al mercat per un diari esportiu en català i amb referents catalans"
Emili Gispert
Director Editorial d'El 9 Esportiu
'Comença la remuntada'. Així s'anunciava la tornada d'El 9 Esportiu als quioscos com a diari independent el passat 14 d'agost. Tribuna.cat ha entrevistat el Director Editorial de la publicació, Emili Gispert, que explica com ha arrencat la nova aventura de l'únic diari esportiu en català existent avui en dia.
Opinió · Política
Ja seria hora!
Josep Poca
Escriptor
Atès que fa massa temps que som molts els qui ho desitgem i insistim, escric aquest article amb motiu de la carta oberta d'Oriol Pujol al president Mas, publicada a La Vanguardia, darrere de la què li havia enviat també l'altre Oriol (Junqueras).
 · Joan Valdobí podria esdevenir el primer diputat valencianista i progressista a ocupar un seient al Congrés sense pertànyer a una formació d'àmbit estatal des de la República.
Joan Valdobí podria esdevenir el primer diputat valencianista i progressista a ocupar un seient al Congrés sense pertànyer a una formació d'àmbit estatal des de la República.
Crònica · País Valencià
Baldoví, rere les passes de Marco Miranda
Compromís ja té candidats pels comicis espanyols del proper 20-N. Serà la primera ocasió en què el nacionalisme valencià, per bé que de bracet d'Iniciativa i dels ecologistes, tinga opcions reals d'accedir al Congrés dels Diputats, un espai encara més vetat que les Corts, on la tanca del 5% ja els ho posava prou difícil
 ·
Crònica · Anàlisi política
La situació a Kosovo es complica
Marc Sanjaume
Politòleg
Han passat més de tres anys des de la declaració unilateral d'independència de les autoritats kosovars i la situació del país continua essent inestable. Durant les darreres setmanes s'ha viscut una escalada de violència a la frontera amb Sèrbia que ha obligat les forces internacionals de la K-for, dirigida pel mateix Consell de Seguretat de l'ONU, a moure peça i enviar reforços a diversos punts de control.
 ·
Notícia · Política
CiU s'alinea amb PSC, PPC i C's per evitar que el CAT a les matrícules deixi de ser sancionable
Lamentable paper final de la federació en el Debat de Política General, al alinear-se amb el bloc unionista per tombar la resolució presentada per ERC, que ha obtingut el suport d'ICV i SI.
 ·
Notícia · Societat civil
L'Observatori de la Llengua Catalana denuncia l'incompliment de la Carta Europea de les Llengües per part de l'Estat
"La raó monolingüe d'Estat s'imposa antijurídicament als compromisos internacionals que configuren l'ordre públic europeu" ha denunciat l'ens aquesta setmana.
 ·
Notícia · Societat civil
Somescola.cat trasllada al Parlament una proposta de resolució en defensa de la immersió lingüística
Somescola.cat ha enviat una proposta de resolució en defensa de l'escola catalana i de la immersió lingüística per tal que el Parlament l'aprovi en el debat de política general.
 ·
Notícia · Illes Balears
L'OCB lamenta l'anunci de desaparició del COFUC
L'Obra Cultural Balear lamenta l'anunci, fet pel Govern de les Illes Balears, de que desapareixerà el Consorci per al Foment de la Llengua Catalana (COFUC). Per a l'entitat, el COFUC és una eina molt positiva per a l'organització i realització de cursos de català per a adults.
 ·
Notícia · Economia
Adéu al control del sistema financer català: l'Estat es queda amb el 100% d'Unnim i el 90% de CatalunyaCaixa
El procés de recapitalització de les caixes fet pel FROB costa 7.500 milions d'euros públics.
 ·
Recull de premsa · Política
D. Miró, sobre el PSC: "Ja no es tracta de trobar líder, sinó de reconstruir el partit"
"Tants equilibris, tantes piruetes, tantes contradiccions i tantes servituds no podien acabar bé. Ara ja no es tracta de trobar líder, sinó de reconstruir el partit" ha sentenciat el periodista a un article publicat al diari ARA.
 ·
Recull de premsa · Política
Bru de Sala: "Si un dia el PSC té ambició, tindrà a les seves mans canviar Espanya per encaixar-hi Catalunya"
"El 20-N s'obrirà una etapa política a Espanya, sens dubte la més dura que hem viscut els catalans en l'actual democràcia. El que faci el PSC serà crucial".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí