Wednesday, 5 de October del 2011 | 19:36
 ·
Crònica · Política catalana
Les expectatives de la nova ERC per al 20-N
Roger Buch
Politòleg
Els militants d'ERC estan eufòrics després del Congrés de diumenge. Però venen eleccions i en política l'èxit no es mesura en l'eufòria interna sinó en els vots. Què es podria considerar un gran èxit per a ERC el 20-N? Sens dubte, mantenir els tres diputats.
Editorial
President, no s'amagui i lideri el país
El tripartit no se'n va sortir amb la comunicació. Però el govern Mas no té ni comunicació ni estratègia; només hi ha els monòlegs setmanals del comunicador i ideòleg Quico Homs, i com a estratègia màxima, mantenir amagat al President.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Visca el capità general!
Ivan Mambrillas
Quan ens imaginem un militar espanyol d'altra graduació parlant sense embuts de l'art de la guerra, manejant expressions tals com el caràcter inconsútil de la nació espanyola i bescantant, és clar, la ministra Chacón ("a Defensa hi caben les dones, president Zapatero, però no les ocurrències"), la nostra empatia, alliberada de brides ideològiques, topa amb un destinatari insòlit.
 ·
Notícia · Comunicació
El Punt Avui: la fusió ha compensat?
Els darrers resultats de l'OJD confirmen que la nova capçalera El punt avui es disputa una preuada tercera posició al panorama de vendes de publicacions diàries a l'espai català de premsa.
 ·
Crònica · Internacional
Present i futur de la premsa de paper
Toni Reig
Periodista
En els últims anys s'ha posat de moda dir que el paper "s'ha acabat", referint-se a la premsa. El supòsit és que l'era digital no deixa espai als mitjans tradicionals, començant per la premsa de paper, i que aquesta camina cap a la seva extinció.
 ·
Crònica · País Valencià
Fabra mesura els esdeveniments
La primera paraula que va pronunciar Alberto Fabra en accedir al Palau de la Generalitat Valenciana va ser "austeritat". Una austeritat que implicava valorar l'impacte dels grans esdeveniments que, com a bolets, havien proliferat al País Valencià durant els vuit anys de govern de Francisco Camps.
 ·
Notícia · Política
El Grup Barnils alerta que la reforma de la Llei de la CCMA prevista pel Govern pretén incrementar el control polític sobre TV3 i Catalunya Ràdio
L'entitat mostra "seriosos dubtes" que l'objectiu real de l'executiu de Mas per reformar la Llei de la Corporació sigui el de retallar la despesa.
 ·
Notícia · Societat civil
'Som País Valencià, volem decidir', lema de la marxa reivindicativa del 9 d'octubre
La comissió Nou d'Octubre,formada per Bloc Nacionalista Valencià, Escola Valenciana i Acció Cultural del País Valencià (ACPV), entre d'altres, ha convocat per aquest diumenge 9 d'octubre, diada del País Valencià, la tradicional manifestació reivindicativa.
Opinió · Política
La nova Esquerra Republicana de Catalunya
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la PDD
El congrés d'ERC del passat cap de setmana ha deixat ben clar que la militància dóna  suport a la nova direcció, especialment al nous president i secretària general, i que en la nova etapa que enceta l'eix nacional tindrà un paper rellevant.
 ·
Notícia · Comunicació
Europa aposta pel corredor mediterrani i descarta el central pirinenc
Tot i això, segons informa Vilaweb, el corredor comptaria amb un doble ramal que obviaria Alacant, i inclouria, no fos cas, a Madrid.
 ·
Notícia · Societat civil
El Seminari Blanquerna Jove analitzarà el futur de Mallorca en clau juvenil els propers 8 i 9 d'octubre a Alcúdia
El Grup Blanquerna és una entitat vinculada a l'Obra Cultural Balear que treballa el pensament i la reflexió en clau nacionalista, humanista i progressista.
 ·
Recull de premsa · Política
Jaume Bosch: "ICV necessita tornar a situar l'exigència del dret a l'autodeterminació com a prioritat política"
"Si algú havia pogut pensar que el PSUC i ICV reivindicaven aquest dret per no exercir-lo mai estava equivocat. La tradició del PSUC [...] ens permet reubicar-nos [...] en el nou marc polític que viu Catalunya".
 ·
Recull de premsa · Política
Cardús: "El combat que hem de guanyar passa per una cultura democràtica que s'interessi pel debat parlamentari"
Salvador Cardús ha defensat a un article a l'Ara el coneixement i interès de la política democràtica com a única solució per a "sortir del pou en el qual hem caigut com a societat política".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí