Friday, 7 de October del 2011 | 19:49
 ·
Crònica · Madrid
Aznar tem el final d'ETA
L'expresident espanyol José María Aznar passa de l'estratègia electoral de Mariano Rajoy, partidari de deixar ETA fora de la lluita electoral per no donar joc a l'exministre de l'Interior i ara candidat del PSOE, Pérez Rubalcaba. L'exinquilí de la Moncloa, però, ja només es mou de forma visceral.
 ·
Notícia · Illes Balears
Bauzá deixa monolingüe la premsa de les Illes
El PP ha trencat definitivament el consens entre les forces polítiques creat des dels anys vuitanta en matèria de llengua a les Illes Balears i deixa la premsa sense presència de la llengua pròpia.
 ·
Notícia · Societat civil
L'OCB i el PSM-IV-ExM consideren inacceptable l'eliminació d'ajuts al català
L'Obra Cultural Balear (OCB) considera inacceptable i rebutjable l'eliminació dels ajuts a les revistes en català i dels programes de dinamització lingüística, integració de nouvinguts i mediació per a l'any 2011.
 ·
Notícia · Política
Ximenis aposta perquè la CUP faci "un pas endavant" i es presenti al Parlament de Catalunya
L'alcalde d'Arenys de Munt assegura que la tasca municipalista feta per la formació ha servit per demostrar que, a més de "teoria política", la CUP té "capacitat de gestió.
 ·
Crònica · Anàlisi política
Aznar recorda la línia dura
Aquests dies té lloc la Convención Nacional del Partit Popular a Màlaga per acabar de perfilar el projecte polític del 20-N, que, si tot va com apunten les enquestes, serà el projecte de Govern per a la propera legislatura. Sense detallar gaires propostes i venent l'optimisme "del canvi", Rajoy ha triat seguir un perfil més aviat discret d'una campanya que, com dèiem, sembla que no tindrà rival.
 ·
Notícia · Política
Duran: "Hem d'evitar que el PP guanyi a Catalunya"
El cap de llista de CiU pel 20-N afirma que seria vergonyós que el PP, que ha arribat a diversos acords amb la federació nacionalista al Parlament, "ens guanyés aquí en les eleccions després de tot el que ha protagonitzat amb relació a Catalunya".
 ·
Notícia · Política catalana
Carretero: "És l'hora d'arribar a acords entre tots els independentistes"
El dirigent de Reagrupament afirma que cal aprendre a "treballar per sumar, no per dividir", i a evitar les baralles pels lideratges.
 ·
Notícia · Societat civil
Les universitats catalanes alerten dels "greus" efectes que provocarien noves retallades del Govern
El rector de la UB diu que l'executiu d'Artur Mas podria plantejar una retallada de fins el 5% de cara el 2012. Centenars de persones han protestat a a les portes de l'edifici Vèrtex de la UPC on s'ha fet l'acte d'inauguració del curs amb la presència del conseller Mas-Colell.
 ·
Notícia · Comunicació
El Canal 33 analitza la salut del valencià a 'Una llengua que camina'
El documental és una coproducció entre TV3 i Vilaweb i s'estrena amb motiu de la Diada Nacional del País Valencià per a mostrar els entrebancs i obstacles que posa el govern de la Generalitat valenciana a la normalització lingüística.
 ·
Recull de premsa · Política
Culla: "J. Fernández no ha pretès mai ser un ideòleg. Però ha estat més sensible a la realitat que alguns dels seus coreligionaris"
"Queda per veure si, en col·locar-lo com a cap de cartell, Mariano Rajoy està llançant un missatge postelectoral, premia  gairebé sis lustres de lleialtat o vol retre homenatge a la resiliència política".
 ·
Recull de premsa · Política
Gutiérrez: "Que CiU defensi ara un consell de cinc membres és l'enèsim exemple de canvi de discurs a conveniència"
"Quan es va aprovar la llei de la CCMA, els polítics van celebrar haver tancat un consens [...]. Però era un brindis al sol: els partits han seguit potinejant per torçar la llei".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí