Dilluns, 21 de novembre del 2011 | 19:54
Opinió · Política
Post 20N: la taca catalana
Marina Llansana
Filòloga i periodista
És una bona notícia que Catalunya i Euskadi siguin la taca del mapa, la pedra a la sabata d'un PP que, en els millors moments de la seva història, només aconsegueix ser tercera força a Catalunya i quarta al País Basc.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
El 20-N en portades: la singularitat catalana, El País contra Zapatero i eufòria entre la Brunete
El Punt Avui l'encerta de ple amb el seu 'Catalonia is not spain', l'Ara destaca el triomf aclaparador de Rajoy i la "veu pròpia" de Catalunya, i es desferma l'alegria a l'ABC, La Razón i El Mundo.
 ·
Crònica · Política catalana
Catalunya planta cara!
Roger Buch
Politòleg
La caiguda del PSC ha estat espectacular. El PSOE s'ha enfonsat arreu de l'Estat però el PSC el 2008 havia aconseguit els seus millors resultats a Catalunya. Com que partia de més amunt la caiguda ha estat més dura.  Ja estava previst que Iniciativa podria recuperar part del vot socialista. El dubte estava en qui s'emportaria la resta de les pèrdues socialistes, si el PP o CiU.
Opinió · Euskal Herria
Canvi profund en l'hegemonia política al País Basc
Humbert Roma
Periodista
Les enquestes més favorables a Amaiur s'han complert. Amb set diputats a Madrid, el bloc sobiranista d'esquerres a l'entorn de l'esquerra independentista és a 32.300 vots de prendre l'hegemonia del nacionalisme basc al partit nacionalista històric, el PNB.
 ·
Notícia · Política
La realitat confirma les enquestes del CEO
El Baròmetre de tardor del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), tan durament criticat per sectors de la classe política durant els mesos previs a les eleccions, ha vist aquesta setmana corroborats els seus resultats: el Baròmetre ha estat l'única enquesta en encertar el resultat d'aquestes darreres eleccions generals.
 ·
Notícia · Política
Duran afirma que no assolir el pacte fiscal "no seria un fracàs"
El líder d'UDC, vencedor dels comicis d'aquest 20-N a Catalunya, assegura que "l'important és que el defensem fins a les últimes conseqüències".

 · Junqueras i Bosch han comparegut l'endemà de les eleccions per valorar els resultats i posar condicions al seu suport a CiU
Junqueras i Bosch han comparegut l'endemà de les eleccions per valorar els resultats i posar condicions al seu suport a CiU
Notícia · Política
Junqueras insta CiU a triar entre ERC o el PP
"Esperem que el Govern triï Catalunya i no Espanya", afirma el president republicà. El diputat d'Esquerra a Girona continua pendent del vot per correu.
 ·
Crònica · Esport i Ciutadania
Tram crucial
Amb la visita a Milà, el Barça afronta un moment decisiu de la temporada. Milan, Madrid, i Mundial de Clubs. Els títols es decidiran a finals de temporada, però aquest és un moment crucial.

 ·
Notícia · Comunicació
L'Ara, als quioscos del País Valencià el proper febrer
El director del diari Ara, Carles Capdevila, ha avançat una novetat en la distribució del rotatiu: el proper mes de febrer l'Ara es podrà comprar també als quioscos del País Valencià.
 ·
Recull de premsa · Política
Vives: "Els nous governants no poden desvincular la sortida de la crisi del canvi de model de relació amb Catalunya"
"Seguir igual com ara és l'ensorrament general. Hem d'articular les tàctiques i les estratègies necessàries per evitar que el seu ensorrament es converteixi en el nostre".
 ·
Recull de premsa · Política
Cardús: "No sé si els resultats es poden analitzar en clau política quan la decisió del vot s'ha fet en termes de desencís"
"Davant de l'escàs marge que quedava per fer propostes sense cap horitzó a la vista, crec que ha acabat predominant la resposta des d'un sentiment d'acorralament i al marge de la raó".
 ·
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí