Dimecres, 29 de febrer del 2012 | 19:26
Crònica · Política catalana
La llengua del futur Estat Català
Roger Buch
Politòleg
A mesura que la independència s'apropa, alguns temes sobre com serà el nou Estat Català comencen a debatre's amb passió. Que Catalunya tindrà seleccions catalanes, bandera a les Nacions Unides i que econòmicament serà pròspera ja es dóna per entès. En canvi, el futur paper del castellà en la Catalunya independent genera grans debats.
Opinió · Política
Pacte fiscal: sentit i responsabilitat
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
Potser ens estem malacostumant a les estratègies polítiques a curt termini i ens cal recuperar certa perspectiva per analitzar, lluny de superficilalitats i càlculs matussers, la proposta política de pacte fiscal que el president Mas situa en primer lloc en el diàleg amb l'estat espanyol.
 ·
Crònica · Pla de lleida
De l'independentisme pragmàtic de Llorente
Ivan Mambrillas
Farem ús d'aquell agraït recurs de la historiografia recreativa consistent a ressuscitar morts per comparar moments històrics i ens demanarem: aquells sentimentals i quasi apolítics nacionalistes de la Unió Catalanista del finals del XIX, que se sabien ben minoritaris, ¿què n'haurien pensat, de la manifestació del 10 de juliol del 2010?
 ·
La fotografia
Unes 7.000 persones constituiran l'ANC al Palau Sant Jordi
El pròxim 10 de març l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebrarà la seva Assemblea General en la qual es debatran les prop de 900 esmenes que s'han presentat als documents fundacionals.
 ·
Recull de premsa · Política
Cardús: "Avorreix que se'ns vulgui salvar de frustracions futures a base d'aguantar les que fa dècades que suportem"
"Desconcerta que [Artur Mas] presenti el pacte fiscal [...] com una forma perquè Catalunya pertanyi a l'Estat de manera més amable. Això no ha anat mai de simpaties, comprensions ni amabilitats".
 ·
Llibres / revistes
Quatre sagetes rojes
 ·
TribunaTV
Màrius Serra: "La situació del català és d'impàs"
 ·
Crònica · Política catalana
Oriol Junqueras, velocitat de creuer a ERC
Oriol Junqueras segueix fent camí com a líder de la nova Esquerra Republicana de Catalunya. L'historiador està refent l'estructura interna del partit i ubicant-lo en un espai central del debat nacional.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
L'ARA, ara també a València
Va ser el professor Josep Gifreu el que va teoritzar l'espai nacional de comunicació, un espai de deu milions de lectors, televidents, oients de ràdio i consumidors de productes culturals en català.És a dir un mercat on els productes en la llengua del país tenen camp per créixer si són de qualitat i aconsegueixen atraure el lector o les audiències.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí