Dimecres, 4 de abril del 2012 | 18:10
Opinió
Massa nans pel PP balear
Josep Castells
Advocat i empresari
Aviat farà un any que el tsunami popular va travessar les illes de punta a punta. Els dirigents del PP han concebut el seu mandat com la continuació d'una marxa triomfal que va posar tot el poder polític a les seves mans.
Notícia
Tribuna.cat, de vacances fins al dia 10
Us deixem amb un recull de les 10 notícies més vistes en aquestes darreres setmanes.
 ·
Crònica · Política catalana
Cap una final de Champions Barça – Madrid
Roger Buch
Politòleg
Ahir el Futbol Club Barcelona es va classificar per les semifinals de la Lliga de Campions. Avui ho farà el Real Madrid. Hi ha força possibilitats, que la final d'enguany, que s'ha de celebrar a Munich, sigui entre aquests dos clubs.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Guerra bruta contra Terribas (I)
La guerra bruta contra TV3 i contra la seva directora, Mònica Terribas, ja ha començat. El diari El País, que es troba en plena deriva espanyolista, va publicar dilluns una llista de les productores que més cobren de Televisió de Catalunya.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Guerra bruta contra TV3 (II). El cavall de Troia
Que a CDC i a UDC hi ha sobiranistes conseqüents és una certesa indiscutible. A més a més, el pare de CiU, Jordi Pujol, als seus 82 anys ha sigut capaç de reconèixer equivocacions del passat i ha subratllat la necessitat de la sobirania nacional sense matissos.
 ·
Crònica · Política catalana
L'hora del pacte nacional
El darrer congrés de Convergència ha suposat un punt d'inflexió del partit majoritari del nacionalisme català, que ha deixat de banda la seva tradicional ambigüitat i s'ha fixat com a objectiu l'estat propi. Les reserves amb què s'ha rebut aquest pas des de l'independentisme d'esquerres són lògiques, tenint en compte la trajectòria de CDC i els passos enrere que ha donat en els últims anys, com el d'acceptar la retallada de l'Estatut.
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Els amors del PP de Quico Homs
Al si de CiU ─i no cal dir, de l'oposició─ s'estén cada dia més la sensació que Quico Homs va a la seva i que, trencat el 'pinyol' i barallats els seus membres, a la federació ja sols li queda la unió que produeix el poder.
 ·
Crònica · Política catalana
Josep Rull emergeix com l'home clau en el futur de CDC
El congrés de Convergència d'aquest cap de setmana ha consagrat el gir sobiranista del partit. Després de molts anys d'eufemismes i vacil·lacions el principal partit polític del país ha fet el pas i ha fixat com a objectiu final en el seu full de ruta polític l'estat propi.
Opinió · Llengua
A Mallorca, en català!
Rosa Calafat
Lingüista
Per mi que és la primera vegada en manifestacions de l'anomenada era postfranquista que el cel de Mallorca es cobreix amb el vel del glotònim que ens identifica a tots els que, bufi el vent d'on bufi, sabem que 'qui no vol pols, que no vagi a l'era'.
Opinió · Seguretat
29-M: èxit sindical i fracàs de prevenció
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC).
Ahir, centenars de milers de ciutadans es van manifestar contra els governs de Mas i Rajoy en perfecte ordre democràtic. La concentració va ser, indiscutiblement, una de les manifestacions per motius socials més importants fetes mai al país.
 ·
Crònica · Política catalana
Les mil opcions davant la vaga
Roger Buch
Politòleg
Des de que hi ha hagut democràcia, els sindicats majoritaris han anat convocant vagues generals. Cada dos anys o cada deu anys. Tant si anaven bé les coses, i no es repartia prou la riquesa com si les coses, com ara, no van bé.
 ·
Crònica · Política catalana
CiU fa extensiu el pacte amb el PP a TV3
El govern d'Artur Mas ha entregat part del poder de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al PP. El representant dels conservadors al consell d'administració de l'ens en serà el vicepresident i Alícia Sánchez-Camacho afirma que el poder dels conservadors a la CCMA es deixarà notar com mai i que la seva influència arribarà a tots els àmbits.
 ·
Crònica · Madrid
25-M: Madrid espera els que ultratgen Espanya
A l'espanyolisme no li fa cap gràcia que el 25 de maig es jugui a Madrid la final de la copa del rei entre el Barça i l'Athletic de Bilbao. Es temen allò que de ben segur passarà: una xiulada massiva i ben orquestrada contra un Borbó en hores baixes.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí