Dimecres, 30 de maig del 2012 | 19:30
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Cimera del pacte fiscal: l'enemic és a casa
Fem aquesta crònica abans que es dugui a terme la reunió de la cimera, i voldríem estar equivocats amb les reflexions que farem, donat que aconseguir la unitat i la consolidació del país és una de les nostres voluntats. Estem convençuts que Catalunya es troba en una cruïlla decisiva pel seu futur nacional.
Opinió
Coherència difícil
Jordi Porta
President del Centre UNESCO de Catalunya
Les actituds que van prenent els partits polítics responen a una estratègia que, quan es tradueix en preses de posició concretes, dificilment són coherents, amb declaracions anteriors o amb principis que pretenen definir la ideologia del partits.
 ·
Notícia · Societat civil
Número 29 de L'Opinió Catalana: els nous reptes de futur
L'Opinió Catana ha editat el nº 29 dels seu butlletí en el qual el seu president, Miquel Sellarès, explica a l'editorial els nous reptes que es planteja l'entitat davant l'atzucac que viu el país.
 ·
Crònica · Internacional
Multiplicació de conflictes a la Mediterrània
Toni Reig
Periodista
Durant centenars d'anys la Mediterrània ha estat escenari de confrontació entre dos mons. Ara, als inicis del segle XXI, torna a ser escenari de diversos conflictes polítics, econòmics, socials i religiosos. Els punts més calents se situen a l'Estat espanyol, Grècia, Síria i Egipte.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Xavier Castillo o l'art de denigrar
Ivan Mambrillas
Ni crítica àcida, ni sàtira corrosiva, ni hòsties: Xavier Castillo practica, per dir-ne d'alguna manera, un humorisme denigrador. Deliberadament denigrador. Provin de demanar al còmic Castillo que es defensi de l'acusació que el seu propòsit no és pas la denúncia política via imitació burlesca, sinó, directament, la humiliació de l'enemic, estrafent-lo sense límits fins a fer-ne un ésser abjecte.
 ·
Recull de premsa
Benach: "Catalunya té una febrada important. I alguns pensen que es resol a base d'aspirines. I s'equivoquen"
"El malalt està curat? Doncs dependrà de la malaltia que tingui. Una cosa és el símptoma, i l'altra, la realment important, és la malaltia".
 ·
Crònica · Política catalana
ERC-PSC: del tripartit a la ruptura
La nova ERC que encapçala Oriol Junqueras està molt lluny políticament de la que, al seu dia, va pactar el govern d'Entesa. La prova més visible va ser la breu i freda reunió van mantenir dilluns a la seu dels republicans per mirar d'acostar posicions sobre el pacte fiscal.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí