Dimecres, 28 de novembre del 2012 | 19:48
Crònica · Política catalana
Noves eleccions o 'pit i collons'
Després dels resultats del 25-N hi ha una certa depressió en la direcció i els quadres de CiU i una certa perplexitat per la responsabilitat d'ERC. Aquesta situació genera tot tipus de consideracions, elocubracions i plantejaments, uns des del punt de vista partidista i d'altres des d'una visió de país total. CiU ─i sembla que també el propi President─ voldria un govern corresponsable i de coalició amb Oriol Junqueras i ERC. La federació s'ha entossudit tant amb aquesta postura que ha fet arribar, a alguns cercles, que el President convocaria noves eleccions de manera immediata si ERC no accepta immediatament la seva entrada al govern.
Opinió · Política catalana
Una Catalunya políticament clarificada
Miquel Strubell
Sociolingüista
Les eleccions del 25 de novembre han suposat una decepció per al president Mas i una gran sorpresa per als que es dediquen a elaborar, i llegir, les enquestes preelectorals. No sóc qui per valorar si hi han influït les declaracions de Duran i Lleida o els tripijocs del Mundo.
Opinió
Temptació i oportunitats per a ERC
Humbert Roma
Periodista
La davallada electoral de CiU a les autonòmiques del 25 de novembre té l'origen en un greu error d'Artur Mas i el bipartit: creure que per aconseguir la majoria absoluta al Parlament de Catalunya només els calia fer-se seva l'eclosió per la independència nacional de la darrera Diada.
 ·
Notícia · Societat civil
"El sobiranisme és majoritari al carrer i al Parlament"
Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han destacat la majoria nacional resultant de la darrera convocatòria a les urnes a Catalunya.
 ·
Crònica · Illes Balears
Més a prop
Joan Manel Martí
Diputat del PSM-Més per Menorca al Parlament de les Illes Balears
Des del meu punt de vista, sobiranista i d'esquerres, els resultats electorals de dia 25 de novembre a Catalunya ens deixen una imatge prou clara d'un parlament fort i d'un Mas debilitat. Posem en valor el primer. Un parlament més fort per engegar el camí de fer de Catalunya un estat propi.
 ·
Recull de premsa
Resina: "Mas no es pot permetre defraudar amb el pretext d'uns resultats decebedors"
"Paradoxalment, és en aquestes dures condicions, més que en la comoditat d'una majoria absoluta, quan [Mas] podrà demostrar la seva fusta de líder".
 ·
Crònica · Pla de lleida
De la victòria espectacular del PACMA o com és que Espanya ha guanyat les eleccions
Ivan Mambrillas
Sabíem que les eleccions són la festa, orgiàstica, de l'hermenèutica, avinentesa única per torturar a cor què vols, via interpretació interessada, la dada incontrovertible. El que mai no havíem hagut de suportar és que fossin l'ocasió per proclamar una realitat... al marge d'aquesta dada.
 ·
Crònica · Política catalana
Ni un pas enrere. Els resultats del 25-N són clars
La principal evidència d'aquestes eleccions, convertides en un plesbiscit pel dret a decidir, demostra que CiU, a pesar dels resultats, ha consolidat la seva aposta pel dret a decidir i la independència, ja que en aquesta operació la federació ha perdut vots i escons. Com diria Xabier Arzalluz, ara li ha tocat a CiU perdre "michelins".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí