Dimecres, 5 de desembre del 2012 | 20:26
 ·
Notícia · Societat civil
Somescola.cat es mobilitza i convoca una manifestació en contra la reforma Wert
El despropòsit pseudofranquista que suposa la reforma educativa del ministre Wert presentada aquesta setmana ja recull les primeres reaccions a la contra. Després de la cascada de declaracions, aquesta setmana Somescola.cat ha convocat una manifestació pel proper 10 de desembre.
Crònica · Política catalana
Necessitem la més àmplia i activa majoria social possible
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Aquesta legislatura ha de protagonitzar el pas històric més important des de 1714. Aquest salt exigeix la majoria social més àmplia i activa possible. Els resultats de les eleccions han reequilibrat la composició social de les forces compromeses amb el referèndum d'autodeterminació. Aquest major espectre facilita l'ampliació de la majoria social per l'Estat propi, però dificulta la formació d'un Govern fort, capaç de vèncer la resistència numantina de l'Estat espanyol.
Opinió
Anem-nos-en ja!
Miquel Sellarès
Periodista
Aquests dies, al Palau Robert, s'hi troba una mostra retrospectiva de totes les campanyes de normalització lingüística organitzades per la Generalitat des de la transició democràtica. En la visita, hi he pogut fer una mirada enrere, quan col·laborava amb Aina Moll, Joan Granados i Josep Caminal en la creació d'un personatge popular: la Norma.
 ·
Notícia · Societat civil
Òmnium explica a Europa que el procés català està en marxa
El pla d'internacionalització de l'entitat ha permès a Muriel Casals d'explicar-se sobre la independència de Catalunya i de deixar clar a les institucions europees que el poble català enfila cap a l'Estat propi.
 ·
Crònica · Pla de lleida
L'opinadora convergent
Ivan Mambrillas
Proclama l'opinadora convergent, a les pàgines de la premsa local, que Catalunya no va estar, el 25 de novembre, a l'altura de les circumstàncies. Espanya 1 – Catalunya 0 és el títol de l'article.
 ·
Notícia · Seguretat
Quina defensa i seguretat per a Catalunya?
Els dies 12 i 13 de desembre el Pati Llimona (C/ del Regomir, 3) de Barcelona acollirà a les 18 hores les jornades del Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs (Justícia i Pau). En un país amb sobirania pròpia, aquest seria un esdeveniment normal. A Catalunya, però, en plena transició nacional, discutir sobre defensa és excepcional.
 ·
Recull de premsa
Jordi Pujol: "Tornem a necessitar aquella mentalitat del 'no serem moguts'"
"L'ofensiva contra la viabilitat de Catalunya com a país amb una economia dinàmica, com una societat equilibrada i integradora i com a identitat de llengua, cultura i consciència col·lectiva està engegada".
 ·
Recull de premsa
Cardús: "CiU té un problema gravíssim i no es diu pas ERC, sinó UDC"
"Si el sector sobiranista d'Unió no reacciona de manera contundent i immediata, acabarà com els ha passat als membres del sector més catalanista del PSC: que el dia que es decideixin a fer un cop de cap serà massa tard".
 ·
Notícia
Desconstrucció des de fora; construcció des de dins
El tsunami de l'apartheid lingüístic perpetrat per l'Estat espanyol a les Illes i al País Valencià ha arribat a les costes del Principat. Wert ha seguit el model Bauzá i ha deixat perplexa Catalunya amb una reforma educativa que destrossa la immersió lingüística i relega el català a quarta llengua.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí