Dimecres, 12 de desembre del 2012 | 19:53
Opinió
L'hora del país, l'hora del futur
Ferran Requejo
Catedràtic de Ciència Política de la UPF
El nou Govern de la Generalitat haurà d'afrontar dos reptes bàsics: liderar el procés del referèndum i gestionar la crisi essent una mera comunitat autònoma, és a dir, sense tenir capacitat de decidir en matèria econòmica ni de canviar el crònic espoli fiscal que pateix el país des de fa dècades. I tot apunta a que l'estat espanyol, dèbil a nivell internacional, i dirigit des d'una deslleialtat recentralitzadora, no canviarà d'objectius ni d'estratègia.
Opinió
L'imperi contraataca: la reforma educativa de Wert
Xavier Serrahima
Escriptor
Sembla que el govern espanyol no tan sols ha sabut fer una lectura correcta del resultat de les eleccions del 25 de novembre, sinó que ha decidit prosseguir imprudentment la seva croada de foment de l'independentisme. 
 ·
Notícia
El TS anul·la la censura de Camps i permet la recepció de TV3 al País Valencià
L'obstinada i obsessiva persecució de Francisco Camps a TV3 ─mai compartida totalment amb els membres del seu partit─ ha arribat a la seva fi aquesta setmana. El Tribunal Suprem (TS) ha admès a tràmit aquesta setmana el recurs de cassació d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) contra el tancament de repetidors de TV3 al territori. L'alt tribunal també ha anul·lat les multes a l'entitat.
 ·
Llibres / revistes
La Diada marca el full de ruta
 ·
Crònica · Pla de lleida
Sentimentals... i insubornables
Ivan Mambrillas
Aquell dictum, fill de l'impressionisme periodístic, segons el qual "Catalunya és un país eminentment sentimental" ens rebenta no pas perquè sigui una autorepresentació derrotista, políticament incapacitant, sinó perquè és mentida: una mistificació de les dinàmiques polítiques del país per virtut de la qual, passi el que passi, sempre s'acaba sentenciant que els catalans no tenen sentit d'estat, ignorants com són de les intricades lògiques del poder.
 ·
TribunaTV
El Congrés en contra de Wert
 ·
Recull de premsa
Bosch: "L'Estat escanya impedint que Catalunya pugui establir un impost sobre els dipòsits bancaris"
"Quan el govern espanyol veu que hi ha possibilitats que el de la Generalitat l'estableixi, s'afanya a crear-ne un d'igual, a un tipus del 0%, la qual cosa vol dir que ningú haurà de pagar res i que no hi ha cap finalitat recaptatòria".
 ·
Crònica · Política catalana
L'estira i arronsa Junqueras-Duran: Mas ha de triar
CiU i ERC fa dies que negocien un acord per donar l'estabilitat necessària al govern d'Artur Mas. El mateix dia de les eleccions Mas va entendre que no ho podia fer sol, que havia de compartir el lideratge en el full del ruta del dret a decidir cap a l'estat propi i que havia de revisar –alguna cosa més que simple cosmètica– la seva política econòmica.
 ·
Notícia
10 anys de Tribuna, col·labora-hi!
Durant 10 anys tribuna.cat ha estat un diari digital independent d'opinió, que ha intentat estar al servei de tot el ventall d'opcions sobiranistes. Ara, com passa a la majoria de capçaleres de la premsa digital, necessitem la consolidació per assegurar la nostra independència.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí