Divendres, 28 de desembre del 2012 | 19:44
Crònica · Política catalana
El president enfila el demà. El passat demà, qui ho sap!
Artur Mas passarà el cap d'any investit de nou president gràcies a un pacte amb ERC i amb un nou govern. El líder de CiU ha negociat amb els republicans de quina forma havia de complir el seu programa en matèria de dret a decidir i ha adaptat la part econòmica a algunes exigències dels republicans, uns acords que, d'entrada, tindran la virtut d'alleugerir les castigades finances de la Generalitat.
Crònica · Madrid
2012: un any guanyat
Avui a Espanya serà dia de balanços. De Mariano Rajoy i d'Alfredo Pérez Rubalcaba. I probablement tots dos coincidiran en la intenció de barrar el pas a la democràcia a Catalunya. En la voluntat d'intentar impedir que un poble s'alci, s'expressi i digui que vol ser lliure. Fem nosaltres, doncs, també el nostre particular balanç. Diguem-ho clar: nacionalment el 2012 ha estat un any guanyat.
 ·
Notícia
Feliç Any Nou!
La redacció de Tribuna.cat vol desitjar a tots els nostres lectors i lectores una feliç entrada d'any. Esperem que en aquest any que iniciem es compleixin tots els vostres desitjos. Tribuna.cat tornarà a ser amb tots vosaltres el proper dia 2 de gener. Feliç Any 2013!
 ·
Crònica · Seguretat
De Felip Puig a Ramon Espadaler
La presa de possessió dels membres del nou Govern ens porta a fer una primera anàlisi pel que fa al relleu al capdavant del Departament d'Interior. Després de les corresponents travesses, rumors i peticions de dimissió, s'ha desvetllat la incògnita. Felip Puig ha estat rellavat per Ramon Espadaler en el càrrec de conseller d'Interior.
Editorial
2013, consolidar l'entesa CiU-ERC i expandir-la
L'entesa CiU-ERC compta, durant el 2013, amb l'espai de temps suficient per a consolidar-se i per a anar polint les diferències i els problemes que, de ben segur, sorgiran en el dia a dia de la governabilitat de la misèria que ens imposa l'espoli fiscal i la crisi econòmica.
 ·
TribunaTV
TribunaTV "Perspectives 2013"
Miquel Sellarès
Opinió
La trama silenciosa
Lluís Aragonès
Empresari
Després de dies i dies en què el Madrid capitalí reia sorollosament, hipòcrita i burleta, del resultat de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, tot d'una ara ha redescobert que no, que les coses no han anat com creien i deien. La signatura del pacte entre CiU i ERC, entre Mas i Junqueras, marca camí, projecte i data per a Catalunya.
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Soraya i els trenta "nans": creuen que som imbècils?
Catalunya pateix l'opressió d'un nacionalisme espanyol que, dia a dia, demostra la seva decadència i impotència, essent incapaç d'assolir la responsabilitat de les seves estratègies i accions, veient com, cada cop més, els seus mitjans de comunicació ─diaris i canals de TV─  subvencionats no sols destil·len un nacionalisme espanyol del segle XIX sinó que es dediquen, també, a empastifar Catalunya, els seus polítics, les seves institucions i a atacar frontalment les seves llengua i cultura.
Opinió
Declaració de Sobirania: 1) legitimitat històrica
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
El pacte de legislatura entre CiU i ERC s'ha compromès a formular una "Declaració de Sobirania del Poble de Catalunya" en el primer ple ordinari de la desena legislatura. Aquesta hauria de presentar a la comunitat internacional les raons que han portat Catalunya a plantejar referèndum d'autodeterminació.
 ·
Notícia · Comunicació
Ona Mediterrània: nova emissora en català a les Illes
En un clima polític i social de resistència absolut, el català i la comunicació han vist néixer a les Illes Balears un nou projecte: Ona Mediterrània. L'entitat Obra Cultural Balear (OBC) ha impulsat la iniciativa amb voluntat de subvencionar-se de manera privada a través d'accions.
 ·
Recull de premsa · Llengua
Arenas: "En molt poc temps la llengua pot recular d'una manera definitiva"
"L'atac ja no és a l'escola, sinó a tota la societat. Si una llengua com la catalana, que té una comunitat lingüística ja fragmentada políticament, experimenta una regressió notable, és molt probable que ja no se'n pugui recuperar".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí