Divendres, 18 de gener del 2013 | 19:05
Opinió · Política
Països Catalans, ara sí que toca!
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
És conegut que el procés d'alliberament nacional català, que fa molts anys que diverses organitzacions, partits i entitats propugnen i que darrerament s'ha accelerat, no serà senzill en cap dels fronts que aquests dies han aparegut a la llum pública. Un d'ells és, sens dubte, la qüestió de la territorialitat. Parlem dels Països Catalans. Del territori que l'independentisme històric ─aquell que molts s'afanyaven a dir que era minoritari i utòpic─ sempre ha tingut al cap a l'hora de projectar un futur de llibertat.
 ·
La fotografia
Un milió de signatures a favor del dret universal dels pobles a l'autodeterminació
Aquesta setmana el Col·legi de Periodistes ha acollit la presentació d'una iniciativa a nivell europeu que busca el suport de mil signatures arreu de la UE per a que la Comissió Europea emmarqui legalment el Dret Universal d'Autodeterminació.
 ·
Recull de premsa
Gifreu: "El 2012 ens ha llegat una herència enverinada: la reducció del Canal 33 a la mínima expressió"
"El 2012, però, ens ha regalat dues bones notícies. Una ha estat el balanç positiu de les dades d'audiència del primer canal de TVC. L'altra, la fi de la persecució de TV3 i dels altres canals de TVC al País Valencià".
 ·
Recull de premsa
Soler: "La puta i la Ramoneta, habituals convergents, s'han fet d'esquerres"
"Ara són el PSC i Iniciativa els que es perden en boscos semàntics i remolins ideològics per no posicionar-se de forma clara sobre una qüestió que, agradi o no, és al bell mig del debat polític".
Opinió
Esmolem l'eina (l'Estat Propi)
Isidre Palmada
Professor
El discurs "anti-retallades" és d'esquerres i tots els partits d'esquerres i sindicats, sense excepció, el reivindiquen i el consideren patrimoni propi. Però no totes les esquerres són independentistes i les que ho són, no tenen un discurs unitari respecte el fet nacional.
 ·
Crònica · Política catalana
L'última voluntat dels ciutadans de Catalunya és la que compta
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
En democràcia, com en els testaments, l'última voluntat dels ciutadans de Catalunya és la que val. Hem de recordar aquest fet elemental a tots els que al·leguen que la Constitució Espanyola està legitimada per Catalunya perquè fa 35 anys va ser aprovada amb una majoria més alta i un índex de participació més elevat que als referèndums dels Estatuts de 1979 i de 2006.
 ·
Notícia
10 anys de Tribuna, col·labora-hi!
Durant 10 anys tribuna.cat ha estat un diari digital independent d'opinió, que ha intentat estar al servei de tot el ventall d'opcions sobiranistes. Ara, com passa a la majoria de capçaleres de la premsa digital, necessitem la consolidació per assegurar la nostra independència.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí