Dilluns, 21 de gener del 2013 | 19:10
Crònica · Política catalana
El camí serà difícil, i sobretot serà tàctic
Els polítics catalans (i els anhels col·lectius del país) van ser víctimes d'un excessiu tacticisme en el llarg procés de l'Estatut, que va trinxar l'esquerra catalana i va justificar una certa malfiança envers CiU –que encara s'arrossega– dels sectors més sobiranistes. Tot se sabia abans del que tocava, no hi havia confiança mútua de cap de les maneres i els partits pensaven en el curt termini, en els resultats que en podrien treure en unes eventuals eleccions (anticipades o no) de tal o qual moviment i maximalisme.
Opinió
Tornem-hi. Nosaltres hem de decidir i actuar
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Fa més de vint anys, concretament a principis del 1990, va esclatar un debat intens sobre l'autodeterminació política del poble Catalunya. Alguns ho van atribuir al fet, llavors recent, de l'autodeterminació exercida per Letònia, Estònia i Lituània.
 ·
Recull de premsa
Soler: "Ens aboquem a una revolució en el nostre sistema de partits"
"El sobiranisme té les de guanyar si fa seves les ànsies de regeneració de la població catalana. En cas contrari, serà vist com una distracció i perdrà adeptes".
 ·
Recull de premsa
Huguet: "Ni el PP, ni C's, ni la fracció espanyolista del PSC volen una unió de lliures, sinó una assimilació cultural, política i econòmica"
"Som una minoria cultural i lingüística que és sistemàticament perseguida [...]. Un ampli dossier sobre el genocidi cultural seguint les petjades de l'informe de Josep Benet de Franco i la llengua catalana és d'urgència".
 ·
L'acudit
Per Puyal
Opinió · Política
Països Catalans, ara sí que toca!
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
És conegut que el procés d'alliberament nacional català, que fa molts anys que diverses organitzacions, partits i entitats propugnen i que darrerament s'ha accelerat, no serà senzill en cap dels fronts que aquests dies han aparegut a la llum pública. Un d'ells és, sens dubte, la qüestió de la territorialitat. Parlem dels Països Catalans. Del territori que l'independentisme històric ─aquell que molts s'afanyaven a dir que era minoritari i utòpic─ sempre ha tingut al cap a l'hora de projectar un futur de llibertat.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí