Dimecres, 6 de febrer del 2013 | 19:12
Editorial
La corrupció no frenarà el procés
Els poderosos i els seus aparells van creure que s'hi podia tot per a frenar el procés de transició nacional, i van endegar a Catalunya, després de l'Onze de Setembre, un potent ventilador per a estendre la corrupció i acollonir els sectors sobiranistes suposadament implicats.
Opinió · Societat civil
Més per Mallorca
Damià Pons
Escriptor
El passat dissabte va produir-se a Palma un esdeveniment rellevant. Tres formacions polítiques –el PSM, Iniciativa-Verds i Entesa-, que ja havien concorregut en coalició a les eleccions balears i estatals de l'any 2011-, donaren una passa més per a enfortir els vincles que ja els uneixen. En una assemblea oberta als afiliats i simpatitzants dels tres partits, es decidí que a partir d'ara s'impulsarà un moviment polític que tendrà l'objectiu d'agrupar totes les organitzacions autòctones de cada illa que s'identifiquen amb l'esquerra, el sobiranisme i l'ecologisme.
 ·
Llibres / revistes
Josep Ramoneda. L'aporia del present
Opinió
Lideratge i més societat
Ferran Requejo
Catedràtic de Ciència Política de la UPF
Resulta obvi que a Catalunya la qüestió nacional i la qüestió social estan imbricades. I ho haurien d'estar molt més els objectius i les estratègies en ambdós àmbits, també per part dels partits catalanistes de l'oposició (el PSC s'està convertint en un partit de psiquiàtric).
 ·
Crònica · Pla de lleida
Un nou 98 a les envistes ─amb perdó dels historiadors
Ivan Mambrillas
Com és que, en un estat de coses com l'actual, l'espanyolisme ha quasi abandonat la sonsònia retòrica de "les coses que realment importen a la gent", destinada a negar rellevància objectiva del plet nacional?
 ·
Llibres / revistes
Sobreviure a Ikea
 ·
Notícia
Isona Passola s'endinsa en la campanya a favor del sí
Guionista i productora, Passola aposta per un nou projecte audiovisual titulat L'endemà amb el qual la productora de Pa negre busca convèncer els indecisos a favor de l'estat propi a Catalunya.
 ·
Recull de premsa
Gifreu: "Aquest Parlament és imaginable en un estat català independent?"
"Quins partits són capaços d'aglutinar la futura dreta i la futura esquerra de la Catalunya independent? Em sembla que CDC i ERC es troben en les millors posicions de la partida".
 ·
Recull de premsa
López: "Som una nació i estem disposats a exercir aquesta voluntat fins a les últimes conseqüències"
"Un dels grans triomfs del procés sobiranista a Catalunya és que ha aconseguit unir amb força les aspiracions d'autogovern i la voluntat de ser amb la democràcia".
Opinió
Nou Estat nou
Ernest Benach
Expresident del Parlament
Bufen vents de canvis històrics al nostre país. Ningú no sap el desenllaç de tot plegat, però és evident que han canviat moltes coses en els darrers mesos. Tot va a una velocitat enorme, una velocitat a la que no estem acostumats, i probablement, a la qual no sabem respondre adeqüadament. El país ha canviat i, el més important, les consciències també. Gent que s'ha educat en llibertat i en català no tenen els complexos ni les pors d'altres generacions. Gent que ha vingut aquí a buscar una vida millor, veuen l'estat propi com una oportunitat per aconseguir-ho.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí