Divendres, 8 de febrer del 2013 | 19:51
Opinió
No som millors
Jordi Muñoz
Politòleg
Hi ha una certa temptació, persistent en una part del nacionalisme català –habitual també en d'altres nacionalismes- a enfrontar-se a la relació amb Espanya des d'un mal dissimulat complex de superioritat. Segons el tòpic, Catalunya és més moderna, més cívica, més 'europea', més productiva i més culta que Espanya. Allà, corrupció, malbaratament, capitalisme 'del BOE', infraestructures inútils, baixa productivitat i endarreriment.
Opinió
Lideratge, govern, societat
Ferran Requejo
Catedràtic de Ciència Política de la UPF
Tant en l'esfera privada com en l'esfera pública, el lideratge constitueix un element clau per l'èxit dels projectes, especialment quan són ambiciosos i suposen canvis dels objectius i pràctiques habituals. Cal que el lideratge sigui de prestigi de cara endins per a que sigui reconegut i eficient de cara enfora.
 ·
Notícia · Societat civil
Les comunitats catalanes a l'exterior dónen suport a la Declaració de Sobirania
Més de 30 comunitats catalanes a l'exterior s'han mobilitzat aquesta setmana a favor de la Declaració de Sobirania aprovada democràticament al Parlament català el passat 23 de gener. Les comunitats han presentat un document on hi donen ple suport.
 ·
Llibres / revistes
Debat: l'Àsia que ve
Enquesta
Els polítics pretenen acabar seriosament amb la corrupció?
 ·
Crònica · Internacional
A Tunísia i Egipte l'islamisme polític trontolla
Antoni Reig
Periodista
La caiguda de les dictadures de Tunísia i Egipte no ha portat encara a una situació d'estabilitat política en aquests dos estats, els primers en lluitar i vèncer a la "primavera àrab".
 ·
Recull de premsa
Culla: "El tumor del franquisme, no extirpat a temps, ha fet metàstasi"
"És insòlit que, 35 anys després de l'entrada en vigor de la tan invocada Carta Magna, existeixi en un país de l'Europa democràtica una fundació consagrada a exaltar el dictador que va mantenir subjugats els espanyols durant gairebé quatre dècades".
 ·
Llibres / revistes
L'impossible
Documents
Document de les Comunitats Catalanes a l'exterior a favor de la Declaració de Sobirania
Opinió
Estimar Espanya, estimar Catalunya
Miquel Strubell
Sociolingüista
Hi ha gent com Luis del Olmo, segons ens explica l'incansable Víctor Alexandre, que diuen estimar tant Catalunya com Espanya. Crec que n'hi ha moltíssima, de fet: les enquestes totes ho corroboren. En efecte, un dels grups més nombrosos, a totes les enquestes, és dels que afirmen sentir-se "igualment" català i castellà. Jo no entraré a valorar si és o no certa, o possible, aquesta afirmació de doble identitat. Ni pel que fa al senyor del Olmo, com fa en Víctor, ni pel que fa al segment de la població de Catalunya al qual m'acabo de referir.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí