Dilluns, 8 de abril del 2013 | 20:01
 ·
La fotografia
Ã’mnium recorda Carrasco i Formiguera a Burgos
L'entitat ha recordat l'advocat i polític català en el 75è aniversari del seu afusellament per part de l'exèrcit franquista.
Opinió · Política catalana
L'enteniment d'Oriol Junqueras
Miquel Sellarès
Periodista
Aquests darrers dies, davant de la classe política i també davant d'un sector d'empresaris, Oriol Junqueras ha deixat clar que ni ERC ni ell mateix no s'han begut l'enteniment, i que no acceptaran l'aprovació d'uns pressupostos que comportin més i més retallades inacceptables en el camp social, unes retallades que són, alhora, impossibles de dur a terme. El president d'Esquerra cada vegada és més conscient que l'actual situació és inassumible i que requereix portar el procés cap al dret a decidir fins a les seves darreres conseqüències.
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "El full de ruta nacional està més clar que mai. És el full de ruta social i l'econòmic el que ens falla. I ens falla, perquè Madrid ens ofega"
"La solució a l'emergència nacional en el terreny polític, ara que tothom ja la dóna per perduda, a mi curiosament em sembla més ben encarrilada que no pas la social".
 ·
Recull de premsa
Soler: "Catalunya i Barcelona són un puntal irrenunciable de l'edifici espanyol. D'això en pot sortir coerció democràtica?"
"Coerció a les institucions, però també al carrer, per imposar el mandat popular. Estic segur que mentre meditem la resposta, a Madrid n'hi ha uns quants que empassen saliva".
 ·
Llibres / revistes
Manual per la independència. Ara és l'hora, catalans!
 ·
L'acudit
Per Puyal
Opinió
Que no ens posin al sac dels friquis
Joan Rusiñol
Periodista
Des tant en tant, a casa nostra hi ha qui diu: "I què si no ens volen a la UE? Millor, ja ens ho farem sols". A les últimes setmanes s'ha sentit amb més intensitat. Tot i que és ben legítim pensar-ho –només faltaria– fer-ne bandera té més riscos que avantatges. Hi ha el perill que, a Brussel·les, ens classifiquin de forma simplista i ens llencin al sac dels friquis.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí