Divendres, 19 de abril del 2013 | 19:55
Opinió
Procés Constituent.cat: una oportunitat
Jaume López
Expresident de l'ACP i soci fundador de la PDD
Qui no arrisca no pisca. Aquesta és l'expressió que em ve al cap quan penso en totes les crítiques que ja ha rebut la iniciativa de la monja Teresa Forcades i el professor Arcadi Oliveres.
Opinió
La bona feina dels catalans a l'exterior
Joan Rusiñol
Periodista
Constato que hi ha motius per l'optimisme. Com deia fa poc en Lluís Llach, vistes les coses des de fora, el procés està ben encaminat. L'evidència és a l'Europa dels Estats: el sobiranisme està guanyant la partida a una Espanya, feixuga i desprestigiada, que només té esma per demanar temps afegit a l'àrbitre. A vegades és bo obrir el focus i no centrar-se només en l'estira-i-arronsa polític del dia a dia al Principat, que pot acabar sent descoratjador.
 ·
La fotografia
Junqueras a València: "La nova República Catalana no podrà oblidar el conjunt de la nació"
Oriol Junqueras ha viatjat fins a València per a assistir a la conferència 'Catalunya independent... i el País Valencià què?', en la qual hi ha assegurat que "l'àmbit nacional és un, però que això no vol dir que l'estatalitat sigui sempre una".
 ·
TribunaTV
Josep Ramoneda: Qualitat democràtica
 ·
Notícia · Illes Balears
Bauzá aprova l'eliminació de la immersió lingüística a les Illes
El Govern de les Illes ha decapitat de manera definitiva l'acord de mínims del català a l'ensenyament de les Illes: aquesta setmana Bauzá ha aprovat el decret que suprimeix la immersió a les aules. Amb la nova normativa, el català deixa de ser llengua preferent a l'educació balear.
 ·
Recull de premsa
Culla: "El sobiranisme i l'independentisme són diversos. Però resulta absurd i suïcida acudir a la batalla en un ordre dispers"
"En les presents circumstàncies, res del que es digui és innocent ni innocu [...]. Prova d'això és l'entusiasme amb que, en els dies següents, ha explotat les seves paraules l'òrgan barceloní del "dialoguisme" conservador".
 ·
Recull de premsa
Casas: "Junqueras acabarà votant el pressupost a Mas i traurà una bona colla d'arguments als que recomanen a CiU plegar veles"
"Ves qui els havia de dir als presidents del País Valencià i de les Illes Balears [...] que les seves pressions serien clau per donar estabilitat al pacte CiU-ERC".
 ·
Notícia · Seguretat
El PP vol els Mossos fidels a l'"estanquera"
El Conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, ha respost amb contundència i encert al popular Pere Calbó al Parlament de Catalunya. Espadaler ha sentenciat que no era una qüestió del Departament de l'Interior disoldre la sectorial de seguretat de l'ANC "Mossos per la Independència".
 ·
Crònica · Seguretat
Intereconomía contra el CEEC
El diari ultraespanyolista La Gaceta de los negocios ha dedicat la portada, l'editorial i dues pàgines interiors a desprestigiar el CEEC i a posar en qüestió el document nº5 elaborat recentment per aquest think tank.
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Països Catalans: ara o quan?
Ara que la Catalunya Principat avança en la seva transició nacional cap al dret a decidir, des del Col·lectiu Joan Creixell entenem que resta obert un debat ─i queden pendents unes decisions per prendre─ que creen certes tensions en algunes organitzacions i moviments de masses. El tema Països Catalans està sobre la taula de discussió. Per això, del d'aquest col·lectiu volem fer una anàlisi i una proposta pel futur.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí