Divendres, 26 de abril del 2013 | 19:41
Crònica · Política
La pedagogia d'ERC a Espanya
En el procés d'emancipació nacional d'aquests darrers anys a Catalunya caldrà que la història faci justícia i reconegui el mèrits aconseguits pels representats d'ERC al Congrés dels Diputats i al Senat d'Espanya. Aquests han sigut capaços de capgirar la imatge d'una Catalunya sotmesa i callada, que deia una cosa a casa i una altra a Madrid. D'aquesta manera, els espanyols durant dècades han cregut que el problema nacional català era inexistent.
Opinió
1714 - 1945 - 2014
Ferran Requejo
Catedràtic de Ciència Política de la UPF
Hi ha escrits "històrics" que es revaloritzen amb el temps. Un exemple són els dos assaigs titulats Consideració del cas dels catalans i La deplorable història dels catalans, escrits entre la signatura del Tractat d'Utrecht (1713) i l'11 de setembre de 1714.
 ·
Notícia · Llengua
El català, a un pas de desaparèixer a l'Aragó
Aquesta setmana s'ha debatut a les Corts Aragoneses la Llei de Llengües de l'Aragó, una norma que passa a considerar la parla catalana i aragonesa com a present però sense oficialitat a la Comunitat Autònoma. Les esmenes en contra de la norma, de CHA, IU i PSOE, han estat desestimanes.
 ·
Llibres / revistes
Esquerra Republicana de Catalunya. 1931-2012
Cartes al director
Calúmnies
La calúmnia, la tergiversació, les desqualificacions desmesurades i la desmemòria interessada són els trets que caracteritzen els membres de l'actual govern del PP. Fa uns dies varem sentir a la senyora Dolores de Cospedal qualificant de "nazisme pur" els escarnis que patien alguns membres del seu partit.
 ·
La fotografia
29 de juny: macroconcert per l'Estat propi
El Camp Nou torna a ser l'escenari de les reivindicacions sobiranistes. L'Assemblea (ANC) i Ã’mnium Cultural han confirmat una macrofesta pel proper dia 29 de juny.
 ·
Notícia
Homenatge als germans Badia en 77è aniversari del seu assassinat
Aquest proper diumenge 28 d'abril el Memorial Germans Badia homenatjarà els germans Josep i Miquel Badia al mateix lloc on foren assassinats l'any 1936 sota el foc de pistolers anarquistes.
 ·
Recull de premsa
Culla: "Kosovo s'ha convertit per a l'Espanya oficial en el mirall de les seves inseguretats"
"Els qui porten diversos anys obsessionats amb la situació kosovar, atribuint-li una importància desmesurada i convertint-la en peça crucial de la seva política exterior, són els governants espanyols, des Rodríguez Zapatero a Rajoy i des Moratinos a García Margallo".
Cartes al director
L'Estat ens roba
La crisi en la que està immersa Europa està afectant de manera molt especial Catalunya, per culpa de l'escanyament de les finances catalanes a la que ens té sotmesos l'executiu de Rajoy.
 ·
Recull de premsa · Política
Casas: "Eternitzar un diàleg buit i desigual és una errada i desincentiva"
"Arribats a aquest punt, i per seguir generant certeses, no seria inadequat que Mas proclamés que si acabat el 2013 Madrid no s'asseu a negociar la consulta posarà en marxa el pla B".
 ·
Crònica · País Valencià
25A: grans emergències, grans oportunitats
El País Valencià celebra aquest 25 d'abril la seva Diada en un escenari tan complex com esperançador. Les escletxes de l'actual sistema polític, de partits i de finançament són avui dia més clarificadores que mai al País Valencià. Amb un Principat que reclama la independència, una economia insostenible i amb la fi del cicle hegemònic del PP, la societat valenciana a fet el pas de creure molt més en ella mateixa i en les possibilitats que s'obren de cara al futur.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí